Dragana perjanica srpskog kik-boksa

Lokalni sport - Ponedeljak 31.12.2012 - 12:12

Dragana Sretenović (17), kik bokserka KBK Vranje je, bez premca, najbolja sportistkinja Grada Vranja u 2012. godini o čemu govore njeni rezultati ostvareni za klub, ali, pre svega, u dresu reprezentacije Srbije.

Sretenović Sretenović

Na sedam zvanični državnih, evropskih i svetskih takmičenja osvojila je šest zlata i jedno srebro.

Prvo veće, zvanično takmičenje, Dragana je imala 24. marta, prvenstvo centralne Srbije za juniorke gde je dominirala i osvojila zlato, u disciplini ful kontakt. Potom, usledila je jedina bronza osvojena u 2012. godini, discilini K-1.

- Kik boks je zahtevan sport, pored maksimalne pripremljenosti i individualnih kvaliteta mora da vas služi i sportska sreća. Možete koliko god hoćete da dominirate znanjem, veštinom i snagom, ali jedna, na oko, bezazlena povreda može da vas košta prvog mesta i zlatne medalje – kaže Dragana.

Već, na sledećem izbornom juniorskom prvestvu Srbije osvojila je zlato, poetkom maja, u disciplini ful kontakt i obezbedila sebi mesto u reprezentaciji Srbije.

- Svoju vrhunsku formu potvrdila sam na još jednom izbornom prvenstvu Srbije, 30. juna, osvojivši zlato. Sve je, od tada, bilo podređeno priupremama za svetsko junirsko prvenstvo, odradila sam dve vrste priprema, sa klubom na Besnoj Kobili i sa reprezentacijom na Tari i puta ka svetskom zlatu bio je otvoren – navodi Dragana..

Do kraja kalendarske godine, osvojila je još dva zlata na prvenstvima centralne Srbije, u disciplinma „lou kik“ i K1.

- U 2011. godini bila sam juniorski prvak Evrope, u 2012. godini sveta, u narednoj godini želim da nastavim kontinuitet uspeha i da kroz vreme sve moje dosadašnje rezultate i uspehe potvrdim kao seniorka – ističe Dragana.
     
Sretenovićeva je izuzetno talentovana, vredna i radna na treninzima. Krase je izuzetne moralne i ljudske osobine koje je ponela iz svoje porodice.

Prema rečima njenog trenera Igora Mladenovića i selektora Srbije Nebojše Miloševića, Dragana je pravi biser srpskog kik boksa koji će se tek kititi medaljama.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: