Glasajte za Jankovića!

Lokalni sport - Nedelja 30.12.2012 - 13:26

Posetioci sajta fibaeurope.com moći će da do 31. januara 2013. godine glasaju za najboljeg mladog košarkaša Evrope, a u konkurenciji je i Vranjanac Nikola Janković.

Janković Janković

Imena pobednika biće objavljena sredinom februara.

Glasanje za najbolje košarkaše i košarkašice Evrope u 2012. godini  je počelo još 12. decembra 2012. godine i trajaće do 31. januara 2013. godine.

U konkurenciji za izbor najboljeg mladog košarkaša Evrope je i Vranjanac Nikola Janković (18) član belgijske Šarlroa, a koji je ponikao u vranjskom KK Ekonomac, potom igrao u FMP Železnik i Crvenu Zvezdu.

Podsećanja radi, među najboljim košarkašima i košarkašicama, među kandidatima u seniroskoj konkurenciji nema nijednog srpskog igrača, ali se zato našao Janković u juniorskoj konkurenciji.

Nikola Janković zaslužio je mesto na spisku kandidata za najboljeg juniora Evrope zahvaljujući sjajnim partijama na Evropskom prvenstvu u konkurenciji igrača do 18 godina. Janković je uvršten u idealnu petorku šampionata.

Pored Jankovića, u juniorskoj konkurenciji među kandidatima se nalaze i prvotimci Partizana Leo Vesterman i Davis Bertans.

Kandidati za najboljeg košarkaša 2012. godine u konkurenciji seniora su: Andrej Kirilenko, Danilo Galinari, Goran Dragić, Mark Gasol, Marsin Gortat, Nikola Peković, Omer Ašik, Pau Gasol, Toni Parker i Vasilis Spanulis.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: