Hrabro srce Vranjanaca pred Kragujevčanima

Lokalni sport - Utorak 26.02.2013 - 10:37

Futsaleri kluba malog fudbala Vranje izgubili su od ekipe Ekonomca iz Kragujevca, lidera na tabeli Prve lige Srbije, rezultatom 3:2.

Detalj sa meča vranjskih futsalera Detalj sa meča vranjskih futsalera

Iako su kragujevački “studenti” važili za apsolutne favorite do pobede su stigli mnogo teže nego što se očekivalo.

Meč je rešen u pretposlednjem minutu susreta, kada je reprezentativac Vladan Vesić iskoristio nesmotrenost domaće odbrane i savladao nemoćnog golmana Žikicu Ristića.

Futsaleri Vranja, iako poslednjeplasirani na tabeli, pod rukovodstvom trenera Gorana Jovića Belog, ušli su u meč izuzetno motivisano i angažovano sa ciljem da što skuplje “prodaju kožu”. Inicijativu su prepustili gostima, a svoj napad bazirali na  brzim kontrama.

Takva taktika donela je rezultat jer je u 4. minutu Danijel Stošić pobegao svom čuvaru, postigao gol i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0. Oko 200-tinak gledalaca burno je proslavilo vođstvo svojih ljubimaca.

Gosti su napadali, dva puta pogodili stativu, ali do izjednačenja je došlo tek u 13. minutu, golom Rajčevića. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu svi su očekivali da će Vranjanci kondiciono pasti i da će krenuti kragujevačka golejada, ali futsaleri Vranja borili su se kao “lavovi”, ostavljali “srce na terenu” i nisu dozvoljavali gostima da ozbiljnije ugroze njihov gol.

Kragujevčani su napadali u talasima i u jeku tih napada nakon kardinalne greške u odbrani do lopte dolazi raspoloženi Danijel Stošić Daka i postiže gol pored nemoćnog Jovanovića.

Vranje u 23. minutu vodi sa 2:1 i to vođstvo održava do 31. minuta, kada Vesić nakon brze akcije postiže prelep gol šutirajući pod prečku.

Da ekipu Vranja prate pehovi ove sezone pokazlo se pri kraju utakmice.

Bodreni vatrenim navijačima, Vranjanci su izvlačili poslednje atome snage i kada su svi pomislili da će osvojiti zaluženo bod usledila je tečna akcija gostiju u 39. minutu, a Vesić je bio neumoljiv strelac.

Kragujevčani su pobedili sa 3:2, učvrstili se na 1. mestu, a Vranjacima ostaje vrlo malo nade da će u preostalih šest kola uspeti da se izbore za opstanak u ligi.

U ekipi Vranja istakli su se svi, počev od golmana Ristića, preko Stošića, Stojanovića, Đorđevića i Krstića, a u ekipi Ekonomca bolji od ostalih bili su Vesić, Rajčević, golman Jovanović, Grcić i Surudžić.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: