Kako je novi PIB spasao Dinamo

Lokalni sport - Petak 17.05.2013 - 08:44

Dinamo iz Vranja i dalje se vodi kao FK Dinamo, a ne GFK (gradski fudbalski klub) Dinamo, saznaje OK radio u Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije.

Sa stadiona Dinama iz Vranja Sa stadiona Dinama iz Vranja

- FK Dinamo je početkom 2012. godine zbog stečaja brisan iz Registra privrednih subjekta NBS.

Čelni ljudi kluba, uz dogovor sa gradskim vlastima, posebno Zoranom Antićem, tada predsednikom SS, na brzinu su oformili na tajnoj Skupštini kluba GFK Dinamo, imenovali osnivače, i uputili novi klub na preregistraciju u FSS.

Problem je nastao što dokumentacija nije bila potpuna i preregistracija je odbijena.

Tako je ostao da funcioniše FK Dinamo, pod starim nazivom, ne svojom voljom već sportko-političkim lobiranjem i kršenjem zakona.

Novi FK Dinamo nastavio je sa radom i takmičenjem sa novim PIB-om i novim žiro računom.

Sve to  eliminisalo je kontinuitet sa starim FK Dinamom kako bi se izbegla dugovanja, tako da su poverioci ostali “kratih rukava”, a oni koji su bili u fazi tuženja ili dobili u međuvremenu po tužbma neće moći da ostvare svoja prava – kaže naš sagovornik.

Tim činom sumnja se da je učinjeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja više lica, jer je po propisima i zakonima FSS FK Dinamo odmah kao novoosvani klub (sa novim PIB-om i žirom računom) morao da bude prebačen u najnižu ligu, Pčinjsku okružnu.

To se dešavalo sa mnogim klubovima širom Srbije koji su bili u istoj situaciji, kad je klub zbog finansijskih dugovanja morao da bude ugašen.

Ovde, sa Dinamom  je napravljen presedan, neko je u RIS i FSS doneo usmenu odluku, Dinamo ostaje u Srpskoj ligi “Istok” jer je to u interesu fudabla na jugu Srbije, a Vranja kao pograničnog grada.

Izgleda da je “visoka” politika odradila svoj posao - tvrdi naš sagovornik i navodi da za sve ovo što je izgovorio postoje validni i neoborivi dokazi.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: