Kaleja i Sose: Da se Radnički vrati u ŽIVOT

Lokalni sport - Sreda 21.04.2021 - 13:49

Dejan Osmanović, popularni Kaleja, jedan od najboljih vranjskih fudbalera svih vremena i Nebojša Stajić Sose, zajedno sa još nekoliko sportskih entuzijasta, pokrenuli su inicijativu za ponovo pokretanje FK "Radnički".

Nebojša Stajić Sose i Dejan Osmanović Kaleja FOTO: FK Radnički Nebojša Stajić Sose i Dejan Osmanović Kaleja FOTO: FK Radnički
Skupština kluba je održana dana 16. aprila, i izabrala za predsednika Dejana Osmanovića, a za sekretara Nebojšu Stajića, proslavljene fudbalere iz Vranja.
 
FK Radnički iz vranjskog naselja Gornja Čaršija je od svog nastanka posle Drugog svetskog rata do gašenja pre desetak godina, bio mesto okupljanja i druženja lokalne omladine, koju je spajala ljubav prema fudbalu. 
 
Iako je učestovao u najnižim ligama, kroz njega je prošlo mnogo uspešnih fudbalera, koji su kasnije izgradili uspešne karijere, te zbog toga i predstavlja sportsku istoriju grada
 
Klub je bio mesto okupljanja lokalnih Roma, ali su uvek bili dobrodošli i Srbi i igrači drugih nacionalnosti, i kao takav je prestavljao sjajana primer međunacionale saradnje i ponovono osnivanje kluba bi doprinosilo multietničkoj slici grada.
 
Klubu su u početnoj fazi formiranja mnogo pomogli Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za manjinska prava Dejan Ivanović, kažu pokretači ove vranjske fudbalske priče. 
 
Klub im se ovim putem zahvaljuje, uz nadu da će se nastaviti uspešna saradnja i, ujedno, poziva sve bivše članove, simpatizere, kao i sve ljubitelje fudbala i sporta, da učestvuju i pomognu u ponovnom formiranju FK "Radnički" Vranje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: