Ko ukida turnir "Miša Popović"?

Lokalni sport - Sreda 08.01.2014 - 11:13

Vranje - Čak i u periodu kad je pauza za sportska takmičenja, oni koji su zaduženi da vode sport ne mogu a da nas ne iznenade svojim diletantizmom, neznanjem i neodgovornošću, pa nam i tada prirede pravu sportsku sramotu.


Ovog puta u ukidanju Novogodišnjeg memorijalnog turnira “Miša Popović” gde su učestvovali petlići vranjskih klubova, ali i klubova iz regiona.

Ali, zato se organizuje Futsal turnir na kome učestvuju većinom rekreativci sa 5.000 dinara učešća po ekipi i vrednim nagrdama na kraju za pobednike. Ništa, novo, preslikian seoski letnji turnir za promociju partije i čelnika vlasti, samo ovog puta u hali koja se ne greje i kad mu vreme nije.

Sportski mu vreme nije, ali to čelnike vranjskog sporta ne interesuje jer sve, pa i turniri su u vlasništvu jedne partije i njene agitprop propagande. Idu izbori, pa da razne face “sa dve leve noge” opravdaju svoje plate od 70.000 dinara i više. Da se probude kod kuće, iz produženog sna u Sportskom savezu i skinu sa espresa u kafićima.

Da su pravi sportski radnici ne bi ni pomislili da se igraju sa imenom Miše Popovića.

Pokojni Miša Popović sa 17 godina je zaigrao za prvi tim Dinama  Fudbalski put ga je odveo u mesni FK Jumko gde je više sezona bio istinski vođa generaciji, koja je igrala u Međurepubličkoj ligi Jugoslavije.

Krajem osamdesetih godina, odlučio je da okači kopačke o klin i da se oproba kao trener.

Kao jedan od najmlađih trenera seniora FK Jumka, u startu je uspeo da svojim profesionalnim radom, pedagoškim pristupom, čašću i poštenjem zadobije neprikosnoveni autoritet, ugled i poštovanje.

Nakon 18 godina tavorenja FK Dinamo u Niškoj zoni, 1996. godine sa fudbalerima, stručnim štabom i agilnom upravom uspeo je da klub vrati u Srpsku ligu. Po drugi put mu je tako nešto pošlo za rukom kada je OFK Soko uveo među srpskologaše i to samo nakon dve godine postojanja seniorskog tima.

Miša Popović nije bio samo trenerska legenda Vranja, dubokog traga, kao trener, ostavio je u bujanovačkom BSK-u, u surduličkom Radniku, hanskoj Moravi zato s pravom možemo reći, da je bio trenerska legenda Pčinjskog regiona.
    
Pored seniora trenirao je sve uzrastne kategorije u Dinamu, OFK Soku. Najveće uspehe postigao je sa omladincima Dinama rođenim 1987. i 1988. godine kada su u Kvalitetnoj ligi Srbije osvojili šesto mesto u konkurenciji 18 timova i kada su sa lakoćom pobeđivali ekipe Partizana, Vojvodine, OFK Beograda.

Time se upisao zlatnim slovima u istoriji vranjskog fudbala.
 
Dušan Đorđević

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: