Malo prva, malo druga liga

Lokalni sport - Subota 07.12.2013 - 01:53

Vranje - Da čelnici srpskog rukometa nikako ne mogu da pronađu formulu za poboljšanje kvaliteta u domaćim ligama, od Super do četiri Prve lige videlo se i ove jeseni.

Ekipa Vranja Ekipa Vranja

Prve liga Istok, gde se takmiče ekipe Vranja 1957 i BSK Hebe iz Bujanovca, pokazuje da je kvalitet drastično neujednačen, što se vidi po plasmanu ekipa na tabeli i razlici u bodovima.

Nažalost, RK Vranje 1957 i RK BSK Heba spadaju u onaj slabiji deo koji nema prvoligaški kvalitet u ligama koje su nametnute zbog smanjenja troškova i pokušaja da mnoge ekipe kako tako opstanu u opštoj materijalnoj oskudici.

O kakvom se takmičenju radi, već sada se može sa sigurnošću prognozirati koje će ekipe Vranjanci pobediti na proleće, a od kojih će izgubiti.

Naravno, prognoze ne bi imale smisla kad bi se Vranjanci pojačali sa nekoliko iskusnih rukometaša koji prevazilaze kvalitet ove lige. Ali, ni tada ne bi ostvarili cilj, jedno od prva tri mesta koja vode, kako je najvaljeno u RSS, u novoformiranu Prvu ligu Srbije.

Vranjanci na kraju jesenjeg dela prvenstva, dele osmo i deveto mesto sa ekipom Žitorađe u konkurenciji 12 ekipa.

Osvojili su 9   bodova. Pebeđene su ekipe Vlasotinca i Topličanina u gostima, kod kuće ekipe Radničkog iz Niša i Hajduk Veljka iz Negotina, a odigrano je nerešeno sa ekipom BSK u Bujanovcu.

Ako sve ostane kao do sada, na proleće treba očekivati sigurne pobede protiv ekipa Vlasotinca, Topličanina i BSK Hebe. Moguća je i pobeda nad ekipom Bora koja, takođe, dolazi u Vranje.

Svaki bod osvojen na ostalim utakmicama, a biće ih sedam, je u domenu prijatnog iznenađenja.

Trener Darko Stanojković, koji je na početku lutao sa timom i taktikom i izgubio neplanirano od Žitorađe kod kuće, morao je da poverenje ukaže veteranima, Vladanu Pavloviću i Nenadu Stankoviću jer nije imao poverenje u mlade momke, sa kojima je ušao u ligu, da mogu ostvariti očekivane pobede.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: