Markov “Sokolov let” za Jocu Ristića

Lokalni sport - Nedelja 04.05.2014 - 09:07

Vranje - Vranjanac Marko Nikolić, dvadesetsedmogodišnji student doktorskih studija da DIF-u, lični trener, fitnes i aerobik instruktor, učestvovaće na planinskoj trci “Sokolov let” jedinstvenoj u Srbiji koja će se održati na Suvoj Planini, 10. maja.

Marko Nikolić Marko Nikolić

Trka je posebna jer zbog svoje težine ruši sportske granice  mogućeg. Staza je dugačaka 22 kilometra pod usponom na 2160 metara nadmorske visine. Uslov je za trkače da pređu stazu za dozvoljeno vreme koje je manje od 7 časova, a za planinare 10.

- Trka je izuzetno teška, potrebno je mnogo volje, upornosti i   odricanja, 5 do 7 časova trčanja po usponu, kamenju, blatu, vodi… Po prvi put se održava u Srbiji.

Nikolić se prijavio jer ima velik motiv.

- Trku posvećujem mom komšiji Joci Ristiću, bivšem fudbaleru i danas treneru u mlađim kategorijama Dinama, velikom borcu u životu koji je nadljudskim naporima pobedio pokidano stopalo  kada mu se zid u Sportskoj hali obrušio na nogu. Iako  invalid svima pokazuje kako se treba boriti u životu i kako svoje znanje treba prenositi na decu – kaže za OK Radio Nikolić.  

Inače, postoje  tri trke “Sokolov let”: Sky race (Nebeska trka) – planinska staza ne kraća od 22 km i ne duža od 50 km sa minimum 1.300 m.n.v. Ultra trail (Ultra maraton) – trka mora biti na planinskoj stazi koja je duža od 50 km i koja ima više od 3.500 m.n.v. Vertical race (Vertikalni km ili Vertikalna trka) – trka na planinskoj stazi koja nije duža od 5 km a ima više od 1.000 m.n.v.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: