"Mermer" u službi dece

Lokalni sport - Utorak 19.02.2013 - 11:13

Nebojša Trajković Mermer bio je poznat kao fudbaler Pčinje iz Trgovišta i BSK iz Bujanovca, a potom je postao fudbalski trener poznat u radu, pre svega, sa mlađim kategorijama.

Trajković Trajković

- Deset godina, od 1994. do 2004. godine sam igrao fudbal, a nakon završetka karijere odlučio sam da se posvetim radu sa decom.

Završio sam fakultet za fizičko vaspitanje i odlučio da ostanem u Trgovištu, da zasnujem porodicu i svoj pedagoški rad stavim u službu dece.

Moj glavni cilj je bio da osnujem fudbalsku školu jer je čitav kraj bio prepun talenata – kaže Trajković.

U početku, nije bilo lako. Pokrenuti školu fudbala mogao je iz čistog entuzijazma, ne štedeći sebe, a potom ni porodicu.

- Sve se s lakoćom prebrodi kad imate nesebičnu podršku dece i roditelja.

Radom, voljom i htenjem oformili smo školu bez dinara na računu, u kojoj su prvi polaznici petlići kasnije postali poznati prvotimci – navodi Trajković.

Te, 2004. godine  u fudbalskoj školi bilo je više od 50 dečaka, a interesovanje nikad nije prestajalo.

- Imali smo sreće, pa smo već sledeće godine zajedno sa Vranjem konkurisali za opremu preko projekta „Otvorena  zabavna škola fudbala“.

Kada smo je dobili bilo je lakše, imali smo sve što je potrebno za kvalitetan trening, a onda je u Trgovištu izgrađen i pič teren čime su stvoreni preuduslovi da deca napreduju i fudbalski se razvijaju – priča Trajković.

Koliko su kao porodica bili posvećenici fudbalu, školi i deci govori činjenica da je njihova kuća ličila na ekonomat, gde su se dresovi  prali i čuvali, pripremali sendviči za decu pred putovanja, a Nebojši je svesrdno u tome pomagala supruga Mirjana i deca Anastasija i Danilo.

Danas, osim rada sa najmlađima, Nebojša Trajković predvodi prvi tim Pčinje koji je ubedljivo prvi na tabeli Pčinjske okružne lige.

- Naš cilj je osvajanje prvog mesta i odlazak na kvalifikacioni turnir za popunu Niške zone. Nadamo se da ćemo u junu slaviti ulazak u viši rang – tvrdi Trajković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: