Mitić jači od povrede

Lokalni sport - Nedelja 10.11.2013 - 00:39

Vranje - Nikola Mitić (22), svojevremeno najbolji pionir FK BSK Bujanovac, trenutno sa velikim uspehom igra na poziciji štopera za beogradski Sinđelić, koji je član Prve fudbalske lige Srbije.

Mitić desno Mitić desno

Često je i strelac za svoju ekipu.

U Bujanovcu je igrao u veznoj liniji i odmah pokazao svoj raskošni talenat. Svakodnevno je dolazio iz bujanovačkog sela Žuželjica i bio prvi na treningu.

U Beograd je nastavio karijeru u mlađim kategorijama ekipe Policajca, ali je brzo prevazišao svoje vršnjake i sa 16 godina zaigrao za seniore. Igrao je za superligaša Čukaričkog, a potom i u Prvoj ligi za Hajduk sa Liona.

Dobre igre preporučile su ga za juniorsku reprezentaciju Srbije, ali se na pripremama povrdio što je uticalo potom na njegovu dalju karijeru.

Teža povreda, operacija prepona, odvojila ga je od fudbala godinu dana, ali vredan, radan sa izuzetnim kvalitetom koji poseduje brzo se vratio na fudbalsku pozornicu.

- Naglo sam izrastao i mišići nisu mogli to da isprate, pa me stigla teška povreda. Moram da zahvalim mnogim, posebno ljudima iz Sinđelića, koji su verovali da ću se oporaviti i uspešno vratiti na teren.

Posebnu zahvalnost dugujem svom menadžeru i roditeljima, oni su bili tu kada  mi je bilo najteže – kaže za OK Radio Mitić.

Svuda gde je igrao napredovao je, ali s ponosom ističe svoj matični klub BSK iz Bujanovca gde se afirmisao i bio fudbalski primećen na raznim selektivnim utakmicama.

Iako mlad, njegovo iskustvo na štoperskoj poziciji iteko je bitno  za debitanta sa Vračara, ekipu Sinđelića.

- Tri godine sam u Sinđeliću, mada me je dotakla pauza zbog povrede, moram priznati, veoma lep period za mene.

Uslovi za napredovanje su odlični, organizacija u klubu je perfektna, stučni štab je sjajan – izjavio je Mitić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: