Morava preplavila Obrenovac

Lokalni sport - Subota 23.02.2013 - 11:02

Košarkaši Morave nastavili su sa serijom uspeha u prolećnom delu prvenstva Druge košarkaške lige Srbije savladavši ekipu Radničkog iz Obrenovca, rezultatom 91:75. Po četvrtinama bilo je: 16:25, 22:23, 35:16, 18:11.

Detalj sa mečeva Morave Detalj sa mečeva Morave

Na utakmici u Hanu viđena su dva različita poluvremena, u prvom dominirali su gosti, željni pobede koja bi ih izvukla sa dna tabele i dala im veće šanse za opstanak u ligi.

Košarkaši Radničkog su u prvom delu igre vodili sa 10 koševa razlike i rezultat na semaforu je bio 38:48.

Do značajne prednosti stigli su šutem za tri poena koji ih je izuzetno služio.

U nastavku, usledile su kritike trenera Vlade Marinkovića, i krenuo je hanski tajfun oličen, pre svega, u pleju Perici Mitiću i krilnom centru Milošu Andrejeviću, koji su zajedno postigli 49 poena.

Istakli su su i svi ostali košarkaši, poput Nenada Stojanovića koji je sa 19 postignutih poena bio treći košgetar u ekipi.

Stojanović je sa 6 uspešnih skokova u odbrani i 4 bloka odlično odigrao u defanzivi.
Peh za Moravu je bila povreda centra Aleksandra Andrejevića koji je proveo samo 2 minuta na parketu.

Ipak, njegov izostanak nadoknadili su Miloš Andrejević, Stojanović i Milenković, a igra se prebacila na pleja Mitića i bekove Stojkovića i Pavlovića.

Nošeni bučnim navijanjem ljubitelja košarke, koji su salu Gimnazije ispunili do poslednjeg mesta, domaći košarkaši su treću četvrtzinu rešili sa 35:16, a pobedu potvrdili u poslednjoj, rezulatatom 18:11.    

Igrač utakmice bio je plej Perica Mitić koji je dominirao na parketu, postigao 26 koševa, od toga jednu trojku, bio izuzetno precizan u izvođenju slobodnih bacanja, 7 od 11,  imao 5 asistencija, desetak ukradenih lopti…

Publika ga je ispratila ovacijama, kao i ostale košarkaše.

Pri kraju utakmice, Marinković je pružio šansu svojim najmlađim prvotimcima poput Kostića i Stanisavljevića što je izazvalo buru oduševljenja u publici.

Trener Vlada Marinković, mlad i uspešna stručnjak, budućnost srpske košarke, bio je na poluvremenu izuzetno ljut zbog odnosa prema igri i opuštanja njegovih košarkaša, ali po završetku utakmice nije krio zadovoljstvo.

- Pobeda nam puno znači, donosi psihološku stabilnost i želju da u narednim mečevima pokažemo da smo jedna od najboljih ekipa u ligi. Borba za drugo mesto koje vodi u Prvu košarkašku ligu Srbije se nastavlja.

Kako možemo biti nezadovoljni kada smo pre početka prvenstva zacrtali cilj opstanka u ligi, a sada se borimo za ulazak u elitu.

Pokazali smo da je Han postao grad košarke, a sad polako razmišljamo i o višem cilju, a to je da postanemo košarkaški centra na jugu Srbije – navodi Marinković.

U narednom, 19. kolu, košarkaši Morave su ponovo domaćini i dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice koja je na poslednjem mestu na tabeli.

- Mesto na tabeli ne sme da nas zavara, košarkaši Spartaka su u ovom, 18. kolu, savladali lidera na tabeli ekipu Meridiane iz Futoga i priredili prvorazredno izneneđanje.

Potvrđuje se pravilo da savako svakog može da pobedi. Ipak, kvalitetniji smo, bolji i spremniji od Subotičana.

Ne sme doći do opuštanja i devize “lako ćemo”, kao što se desilo u prvom poluvremenu protiv Radničkog.

U meč ulazimo maksimalno motivisani sa željom da ostavrimo pobedu, nošeni na krilima naših navijača, najboiljih u celoj ligi – kaže Marinković.

KK MORAVA – KK RADNIČKI (O) 91:75
Po četvrtinama: 16:25, 22:23, 35:16, 18:11.

Morava: Pavlović 7 (1), Stojković 6, Kostić 2, Stanisavljević, Milenković 6, Miloš Andrejević 23, Steavnović, Stojanović 19 (3), Ilić 2, Aleksandar Andrejević, Mitić 26 (1), Jovanović.

Radnički: Velimirović 2, Radojčić 17 (2), Malović, Jeftić, Džepina 1, Stamenković 13, Lazić, Boričić 11 (3), Ivanović, Huskić 14 (4), Ilić 17 (3).
Igrač utakmice: Perica Mitić (Morava).
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: