Na Stošiću "zarađeno" 2.000 maraka!

Lokalni sport - Ponedeljak 25.06.2012 - 00:43

Na ime obeštećenja za Vladu Stošića, od 24. 4. 1997. godine, preko klupskog računa u Narodnoj banci, službi za platni promet, uplaćeno je 7.910, 90 dinara ili, po tadašnjem kursu, nešto manje od 2.000 maraka

Stošić Stošić
Za ljubitelje fudbala u Vranju i šire posebno je interesantno pitanje transfera najpoznatijih vranjskih fiudbalera. 
 
Da li je Dinamo, kao matični klub naplatio sva potraživanja po pitanju njihovih transfera? 
 
Dodatno što opterećuje sve to je nemogućnost dolaženja do izvornih dokumenata, ugovora koji u klubu i opštinskom savezu ne postoje. 
 
Ipak, nekakva uslovna računica pokazuje da je FK Dinamo, u poslednjih 20 godina, po raznim osnovama, oštećen po pitanju obaveza iz ugovora i transfera za sumu koja se kreće u rasponu od 280.000 do 330.000 hiljada evra. 
 
Do preciznih podataka se ne može doći jer većine ugovora u dokumentaciji FK Dinamo jednostavno nema! 
 
Najviše interesovanja izazivaju transferi najpoznatijih fudbalera, Vlade Stošića i Dejana Stefanovića koji su ponikli u Dinamu.
 
Transfer Vlade Stošića iz Zvezde u špansku Majorku nećete naći na nijednom sajtu, ni Zvezde, ni Majorke, ni kasnije Betisa gde se u potpunosti afirmisao u Španiji i odakle je krenuo put ekipa Siudad Meksika i Vitorije iz Setubala u Portugaliji. 
 
Dakle, ima više Stošićevih transfera, gde je tu i koliko je obeštećenje za matični klub Dinamo? 
 
Prema vrlo pouzdanim izvorima, njegov transfer iz Zvezde u Majorku zavnično je iznosio 600.000 maraka, što je prilično nelogično za igrača svetskog prvaka. 
 
Ovako mala suma tako izaziva sumnju u postojanje duplih ugovora, jednog zvaničnog i drugog tajnog. No, to je jako teško dokazati u ovom trenutku. 
 
Ipak, i na tih 600.000 maraka Dinamo je imao pravo na obeštećenje od 12.000.
 
Ono do čega smo došli je samo jedna uplata na ime obeštećenja Vlade Stošića, od 24. 4. 1997. godine, preko klupskog računa u Narodnoj banci, službi za platni promet, na sumu od 7.910, 90 dinara, po tadašnjem kursu nešto manje od 2.000 maraka. 
 
Ono što je nesporno, a to je da FK Dinamo nije izvršio potraživanja za propisano obeštećenje za Stošića prilikom njegovog odlaska u Majorku, potom u Betis, pa onda u Siudad Meksiko i portugalsku Vitoriju. 
 
Koliko je to para teško je utvrditi, uvid u ugovore je nemoguć, a ko zna kako su i sačinjeni.
 
Znajući koliko je Stošić vredeo u Betisu, gde je proglašen za jednog od najboljih igrača u istoriji tog kluba, njegov transfer u Meksiko i Portugal ne može biti zanemarljiv i prema nekim procenama ne može biti manji od tadašnjih dva miliona maraka. 
 
Samo od tih ugovora, Dinamo je trebalo da inkasira najmanje 40.000 maraka. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: