Njihovo vreme tek dolazi

Lokalni sport - Nedelja 17.06.2012 - 08:26

Mladi igrači Dinama, Stefan Nikolić (17), Miloš Savić (18), Stefan Ćuković (18) i Aleksandar Krstić (18) od jeseni 2011. godine ravnopravno konkurišu za sastav prvog tima Dinama.

Nikolić i Savić igraju standardno, Krstić povremeno, a Ćuković je od proleća dat na pozajmicu BSK-u iz Bujanovca.
 
Trener Dinama, Davor Tasić je pružio šansu svima, a posebno Nikoliću. 
 
Tasić se kao trener odlikuje velikim poverenjem u mlade igrače, te je na poslednjoj utakmici u Surdulici mlađani Nikolić bio kapiten ekipe, iako je do pre četiri kola unazad igrao za omaldince.
 
Joca Ristić, koordinator mlađih kategorija u Dinamu tvrdi da su sva četvorica mladih fudbalera Dinama talentovana i da imaju prostor da puno fudbalski napreduju. 
 
- Nikolić na sredini terena pokazuje da u budućnosti može da bude motorna snaga ekipe. Dosta trči, oseća prostor i zna da odigra pas-igru i donese potrebnu kreativnost u napadu. 
 
Ćuković, takođe, igra na sredini terena i odlikuje se luicidnošću u pogledu iznalaženja pravih rešenja, poseduje dugu loptu sa promenom strana, a zna da bude opasan i u prekidima. 
 
Krstić igra na poziciji zadnjeg veznog, ali zna da odgovori zahtevima trenera i na drugim pozicijama. Borben je, pokretljiv, ume sa loptom i za njega radi vreme. Savić je klasičan špic,  a može da igra i kao polušpic. Odlikuje se brzinom, pravovremenim otvaranjem u zoni napada i osećajem za gol – ističe Ristić. 
 
On smatra da su sva četvorica disciplinovani, odgovorni, radni i vredni što ukazuje da će Dinamo u budućnosti dobiti standardne prvotimce.
 

Inače, Krstić je ponikao u Dinamovoj školi fudbala, dok su Nikolić, Ćuković i Savić došli u klub nakon što su igrali u OFK Vranje do selekcije kadeta. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: