Nova golgeterska nada

Lokalni sport - Sreda 26.06.2013 - 08:49

Aleksandar Arsić, pionir FK Dinama iz Vranja igra na poziciji veznog igrača, a po fizičkim i tehničkim karakteristikama najbliži je poziciji zadnjeg ili centralnog veznog.

Arsić Arsić

Joca Ristić, fudbalski trener, koji je radio sa Arsićem ima samo reči hvale za mladog fudbalera.

- Ima dobre trkačke predispozicije koje zahteva moderan fudbal, pravi je timski igrač, svoju igru prilagođava kolektivu.

Iako nije previše atraktivan igrač izuzetno je produktivan i koristan, a svaki trener želi da ima takvog u ekipi.

Tehnički je vrlo korektno obučen, jak je u duelima i ima jak i precizan šut što mu omogućuje da postiže golove sa velike udaljenosti – navodi Ristić.

Poznati trener, u radu sa mlađim kategorijama, posebno ističe Arsićeve moralno voljne kvalitete, što se posebno manifestuje protiv najjačih protivnika kad je znao da postigne odlučujuće golove.

- Ono što posebno impresionira je to što ume da uđe u šansu, ima osećaj za rasplet pred ili unutar šesnaesterca gostiju.

Posebno, da se ubaci prazan prostor iz drugog plana što mu omogućava da bude strelac i asistent – kaže Ristić.

Kao svaki mlad igrač, pred kojim je fudbalska budućnost, ima i svoje mane.

- Mora da više traži igru kao vezni igrač, da popravi igru levom nogom, kao i da mu pas u završnici bude brži – ističe Ristić.

Inače, Arsić je oličenje primernog i vaspitanog dečaka, đak generacije je u OŠ “Radoje Domanović”.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: