Od Vranja do Kuvajta

Lokalni sport - Petak 15.02.2013 - 11:01

Ivan Jovanović (54), fudbaslki trener iz Niša, ostao je upamćen ljubiteljima fudbala u Nišu i Pirotu kao igrač, a kao trener od Svrljiga do Vranja.

Jovanović Jovanović

FK Dinamo iz Vranja, u sezoni 2005/2006. godine, uveo je u Prvu ligu Srbije.

- Za Vranje me vezuju najlepše sportske uspomene. Radeći u Dinamu stekao sam u gradu puno prijatelja sa kojima redovno održavam kontakt.

Kad sam u zemlji, pozdravim se sa porodicom u Nišu i pravac Vranje – kaže za OK Radio Jovanović.
 
Imao je bogatu sportsku karijeru. Kao fudbaler, prošao je sve mlađe kategorije u FK Radnički iz Niša, a za prvi tim potpisao ugovor o stipendiranju, 1975. godine i debitovao na kup utakmici protiv Hajduka iz Splita.

Profesionalni ugovor potpisao je 1977. godine i igrao za Nišlije do 1980. kada je prešao u Radnički iz Pirota.

Za Piroćance je igrao do 1986. godine, a potom prešao u FK Pelister iz Bitolja, u Makedoniji. U Pelisteru je završio fudbalsku karijeru, 1988. godine i otisnuo se u trenerske vode.

- Mnogo klubova sam sa uspehom vodio, ulazio sa njima u viši rang.

Izdvojio bih ulazak u Srpsku ligu sa Pukovcem, osvojeno treće mesto u Drugoj ligi Jugoslavije sa niškim Železničarem i naravno ulazak u Prvu ligu sa Dinamom – ističe Jovanović.

Dinamo je za njega posebna priča. U prvenstvu su nadmoćno osvojili prvo mesto.

S ponosom, ističe svoj rad u karijeri sa mlađim kategorijama. U niškom Radničkom je vodio nekoliko generacija kadeta, omladinaca, a jedno vreme u tandemu sa Boškom Antićem i prvi tim.

Stvorio je brojne prvoligaške fudbalere, poput Vaskovića, Bratisalava Ristića, Trajkovića, Mrdakovića, Đorđevića…  

Uspešna je i njegova internacionalna karijera.

- U Kuvajtu sam u dva navrata i radio sa mlađim kategorijama. Uslovi su na zavidnom nivou, ulaže se u sportsku infrastrukturu, ceni se i plaća naš rad.

Radio sam sa drugim timom najpopularnijeg i najtrofejnijeg tima Kuvajta, ekipe Kacije. To je za mene čast jer ih je trenirao čuveni Miljan Miljanić.

Imao sam odličnu saradnju i podršku od Gorana Tufegdžića, našeg trenera koji je bio selektor reprezentacije Kuvajta – navodi Jovanović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: