OK Mladost pred GAŠENJEM

Lokalni sport - Ponedeljak 13.02.2017 - 13:10

Odbojkaški klub “Mladost” iz Vranja je diskriminisan od strane gradskih vlasti i radi se na njegovom gašenju, tvrdi sportski direktor kluba Miodrag Petrov.

U pet selekcija u klubu takmiči se oko 150 igrača FOTO: OK U pet selekcija u klubu takmiči se oko 150 igrača FOTO: OK

Ovaj klub nije dobio sredstva lokalne samouprave na poslednja dva konkursa, što Petrov tumači kao diskriminaciju gradskih vlasti i pokušaj da se klub ugasi.

- Ispunjavali smo sve uslove za projektno finansiranje, uredno i na vreme predali potrebnu dokumentaciju, ali sredstva nam nisu dodeljena, o čemu nas nisu ni obavestili pisanim putem.

Po rečima gradskog većnika Nenada Đorđevića, sporna je bila navodno neka presuda od nekih igrača, ali to je neistinita informacija, koja nije proverena.

Na ovogodišnjem konkursu, razlog zbog čega nismo dobili novac je navodno to što nam je račun u blokadi, ali ni to nije tačno, jer sam im istog dana dostavio potvrdu iz banke da račun kluba nije u blokadi
– navodi Petrov.

Petrov ni sam nije siguran zbog čega se navodno radi na gašenju “Mladosti”, ali kaže da je predlagao i neka druga rešenja.

- Nudio sam gradskom većniku da slobodno postave određenog ćoveka na čelo kluba ali nisu to želeli, jer su verovatno imali u planu da nas ugase.

Saglasan sam da se dogovorimo i o mogućnostima spajanja klubova, jer smo svesni da nema dovoljno para za sve, ali ne razumemo zašto na početku drugog dela sezone doživljavamo ovakvu situaciju da ne možemo da nastavimo dalje takmičenje
– kaže Petrov.

Prema njegovim rečima, klub preživljava od pozajmica i sitnijih donacija roditelja čija su deca članovi, tako da je neizvesna sudbina svih pet selekcija do kraja ove takmičarske sezone.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević kaže za OK Radio da Grad sigurno nikoga ne diskriminiše niti favorizuje.

- Mi smo utvrdili da je klub bio pod blokadom, što znači da, po Zakonu o sportu, ne može da dobije sredstva.

U međuvremenu, Petrov je doneo dokument iz banke da nisu pod blokadom i mi ćemo proveriti kako to pravno izgleda.

U slučaju da je napravljen propust u ovom slučaju, mi ćemo, u zavisnosti od plana i programa koji su podneli, klubu dodeliti sredstva
– odgovara Đorđević.

Prema njegovim rečima, ukoliko se donese takva odluka, para će biti za ove namene.


- Zaista ne želim da se provlače neke teorije zavere.

Gašenje bilo kog kluba nije nikome u interesu, mi samo želimo da se sve sprovodi po zakonu.

Mnogo je neuređenih stvari, ali se trudimo da sve to, deo po deo, dovedemo u red
– zaključuje Đorđević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: