Panteri se zahuktavaju

Lokalni sport - Utorak 05.02.2013 - 09:15

Mladi košarkaši KK Panteri treniraju punom parom u Sali OŠ “Vuk Karadžić”, pod rukovodstvom trenera Marjana Stanojkovića, Dragana Antića i Nikole Radisavljevića.

KK Panteri KK Panteri

Marjan Stanojković, koji slovi za jednog od najobdarenijih trenera za mlađe kategorije košarkaša i koji vodi selekciju pionira, navodi da je cilj škola košarke pri klubu da upozna pre svega roditelje sa ciljevima bavljenja sportom dece u najmlađim kategorijama.

- Sport i košarka kao sastavni deo, stvara čvrste i karakterne ljude. Naravno da ne mogu svi da izrastu u vrhunske sportiste ali sport nije samo to.

Kroz sport razvijamo vrline kod mladih ljudi, a to su: deca stiču radne navike, takmičarski duh i borbenost; uči se disciplini; uče se međusobnom poštovanju i poštovanju autoriteta; osećaju pripadnosti  kolektivu i odricanju u kolektivu; oplemenjuje svoje slobodno vreme - navodi Stanojković.

Dragan Antić, trener u klubu, ističe šta je potrebno da bi mladi igrači izrasli u prvotimce.

- Da bi izrasli u igrače talenat utiče 5-10 odsto, sve drugo je mukotrpan rad i ponavljanje, a ponavljanje stvara automatizam.

Nekada je teško dovoditi decu, čekati ili ponovo vraćati kući, ali pokušajte naći vremena i vodite svoju decu na treninge i utakmice. Vratiće vam se na najljepši mogući način kroz zdravo i zadovoljno odrastanje vašeg djeteta – kaže Antić.

Trenutno, Antić i Radisavljević rade sa najmlađim uzrastnim kategorijama koje se takmiče u Mini basket ligi, a pioniri u Kvlalitetnoj ligi Srbije, na nivou okruga.

Kadetsku ekipu,  KK Panteri su prepustili KK Jug, kako bi imali potrebnu mlađu selekciju i ispunili obavezan uslov za takmičenje u 1. Srpskoj ligi “Istok”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: