Plej pred gašenjem

Lokalni sport - Petak 07.02.2014 - 09:51

Vranje - Omladinski košarkaški klub Plej 017 iz Bujanovca, najuspešniji klub u južnoj Srbiji koji okuplja najmlađe selekcije, nalazi se nebrigom opštinskih vlasti, zbog teške finansijske situacije, pred gašenjem.

Jedini je klub u Pčinjskom okrugu koji okuplja decu svih nacionalnosti i koji beleže velike uspehe, a koji za predsednika oiptine Bijanovac Nagipa Arifija ništa ne znači, pa se nije našlo za shodno da se izdbvoje minimalna sredstva da se ta deca takmiče.

Tragikomično je iz dva razloga, što predsednik Demokrtaske strnke i predsednik opštine  Arufi ne podržava nešto za šta se deklarativno zalaže, sa druge strane, nastavlja, prema našim saznanjima, nedemokratsko ponašnje, tako što finansira klubove čije postojanje se može dovesti u pitanje.

Šta zaljubljenicima u sport u košarku, onima koji nisu nacionalno insfrustruisani preostaje nego da samo slušaju kako ova deca nižu uspehe jedan za drugm i da ostaju nemi pred činjenicom da nikoga nije briga što će klub nestati, što će deca biti prepuštena ulici.

Šta vredi što se radi o izuzetno dobroj, talentovanoj deci i što su različitih nacionalnosti, kad nema nikog ko bi prepoznao kolika snaga i jedinstvo, kao i zajednički ciljevi spajaju ovu decu?!.

I to, u ovakvim teskim i smutnim vemenima.

Ako demokrata Nagip Arifi ne ume, ko će?

Dušan Đorđević
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: