Prvak u tri države

Lokalni sport - Četvrtak 07.06.2012 - 13:59

Milica Kostić (25) je streljaštvo je zavolela kao dete kada je nastupala za školsku ekipu. Primetio ju je trener Bogdan Mitrov i preporučio joj da dođe u klub.

Kostić Kostić
Nakon dve godine treniranja krenula je na takmičenja i postigla brojne vrhunske rezultate. Za sada, najuspešnije je takmičarka u istoriji kluba koji postoji više 40 godina.
 
- Prošla sam put od pionerke do seiorke i bila prvak države u svim selekcijama. Kuorizitet je da sam bila prvak tri države: SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije. 
Osvojila sam 11 titula prvaka Srbije – navodi Milica.
 
Sa uzbuđenjem se seća svojih najzačajnijih uspeha:
 
- Godine 2002. bila sam pionirski prvak Srbije, 2003. prvak u kategoriji mlađih juniorki, 2004. osvojila sam tri titule prvaka Srbije u konkurenciji juniorki u disciplini serijska vazdušna puška, MK (malokalibarska) puška – trostav i MK puška – olimpijski meč. 2005. bila sam juniorski prvak u disciplini serijska vazdušna puška, a 2006. seniorski prvak Srbije u disciplini serijska vazdušna puška – kaže Milica.
 
Za nju je nasuspešniji period u streljaštvu bio od 2004. do 2006. godine. Sa nepunih 18 godina stekla je priznato ime u streljačkom sportu Srbije.
 
- Godine 2004. bila sam juniorski prvak SR Jugoslavije u dve discipline, vazdušnom i malokalibarskom puškom. Šampionka državne zajednice Srbije i Crne Gore postala sam 2005. godine u disciplini MK puška 3x20 metaka, a tada sam osvojila i dve vicešampionske titule – navodi Milica.
 
Po rečima tenera Bogdana Mitrova, glavni je tvorac svih uspeha na republičkim i državnim prvenstvima svih ženskih selekcija SK Jumko, a kasnije SK Vranje.
 
- Poslednji nastup za SK Vranje imala sam 2007. godine, na prvenstvu države u Pančevu gde sam osvojila treće mesto u seniorskoj konkurenciji. Trebalo je da krenem na studijama u Beograd, a to je značilo rastanak sa klubom u kome sam provela deo života. Potekle su i suze, ali moj cilj nakon završene Srednje hemijsko-tehnolloške škole bila je Viša zdravstvena škola smer nutricionista – ističe Milica.
 
Po dolasku u Beograd zvali su je u SK Partizan za koji je kratko vreme nastupala.
 
- Morala sam da biram između streljaštva i poziva diplomiranog nutricioniste. U SK Partizan se trenira dva puta dnevno, obaveze su velike. Možda bih postigla značajne sportske rezultate, ipak od toga ne bih mogla da živim i gradim svoju budućnost. U streljaštvu nema para, morala sam da razmišljam šta kada završim sa karijerom. Trenutno, streljaštvom se bavim rekreativno – kaže Milica.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: