Rađa se vrhunski štoper

Lokalni sport - Petak 28.06.2013 - 10:41

Nikola Milenković, pionir FK Dinamo iz Vranja, svojim kvalitetom i potencijalom nagoveštava još jedan veliki talenat u najtalentovanijoj mladoj generaciji fudbalera vranjskog zonaša.

Milenković levo Milenković levo

Mnogi ga smatraju vranjskim Nastasićem, mladim reprezentativnim fudbalerom koji nastupa za Mančester Siti.

Igra na poziciji štopera, ima miran i tačan pas te spada u grupu odbrambenih fudbalera koji fudbal igraju “glavom”, na inteligentan i racionalan način.

Joca Ristić, fudbalski trener, koji je dugo radio sa Milenkovićem odlično poznaje njegove vrline, ali i mane koje prate mlade fudbalere koji tek treba da stasaju i iskažu sav raskoš talenta.

- Korektno igra na zemlji i u vazduhu, ima dobar i pravovremeni skok, odlično čuva prostor preuzimanjem napadača tako da mu odgovara igra zonske odbrane jer nije sklon ispadanju iz igre i kiksevima.

Slovi za racionalnog štopera koji ima korektnu visinu i dobar skok, koji uliva samopouzdanje saigračima – navodi Ristić.

Ristić, jedan od najboljih trenera u radu sa mlađim kategorijama, ističe i mane Milenkovića, koje treba da svojim radom da otkolni  na treninzima.

- Potrebno je da, pre svega, popravi igru “jedan na jedan”, da ulazi agresivnije i jače u duele, da preuzima odgovornost u igri na sebe kako bi brže napredovao.

Često zna da bude pasivan u igri, mora da učestvuje u igri uvek sa puno žara i energije – navodi Ristić.

On posebno ističe da se radi o primerenom dečaku, izuzetnog ponašanja na terenu i van njega i ističe njegovo vaspitanje, kulturu u ophođenju što ga preporučuje kao idealnog za saradnju sa trenerima i stvara mu prostor za njegov dalji napredak.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: