Radnik na putu za Prvu ligu

Lokalni sport - Ponedeljak 25.03.2013 - 09:21

Fudbaleri Radnika iz Surdulice savlkadali su u derbiju 17. kola Srpske lige “Istok” ekipu Moravca Oriona u Mrštanu, rezultatom 2:0 i ostali u trci za prvo mesto i plasman u Prvu ligu.

Detalj sa meča Radnika Detalj sa meča Radnika

Gosti iz Surdulice, predvođeni trenerom Cvijetinom Blagojevićem, stigli su do pobede zahvaljujući, pre svega, što su bili psihološki stabilniji od domaćina, koji je u pojedinim trenucima iskazivao previše nervoze.

Radnik je poveo golom Đurđevića nakon prodora Stavrića po levoj strani i idealno ubačene lopte pred golom Mitrovića.

Prelomni trenutak na utakmici je isključenje iskusnog Cekića, zbog dva žuta kartona, od strane sudije Denija Đorđevića iz Paraćina.

Domaći fudbaleri publika, njih oko 800, burno su protestovali smatrajući da je odluka bila ishitrena i namerna kako bi se protivniku omogućilo da pobedi.

Buru negodovanja izazvao je dosuđen penal za Surduličane u 56. minutu, kad je oboren Stvarić. Domaći fudbaleri su smatrali da je prekršaj bio van kaznenog prostora, a da je Stvarić teatralno pao u šesnaesterac.

Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Petrović.

Bura negodovanja se nije stišavala do kraja utakmice. Domaćin iz Mrštana je smatrao da je bio oštećen za jedanesterac i da je sudija svirao kraj bez ijednog minuta produžetka.

Ekipa Radnika se ovom pobedom iskupila za prošlonedeljni remi na svom terenu od ekipe Trstenika PPT.

Trenutno je na trećem mestu sa osam bodova zaostatka iza vodećeg niškog Sinđelića.

MORAVAC ORION - RADNIK 0:2
Strelci: 0:1 Djurdjević u 20., 0:2 Petrović u 56. minutu (iz jedanaesterca). - Mrštane, stadion Orion, gledalaca: 800. Sudija: Deni Đorđević (Paraćin) 6,5.

Žuti kartoni: Milan Stanković, Đokić, Cakić (Moravac Orion), Anđelković, Vojinović (Radnik). Crveni karton: Cekić (Moravac Orion) u 30. minutu.

MORAVAC  ORION: M. Mitrović 7, Milan Stanković 6,5, Milan Kostić 6 (Z. Stanković 6,5), Ilić 7, Blagojević 6,5, Cekić 6, Marko Kostić 6,5, Nikolić 7, N. Mitrović 6,5 (Cakić -), Trajković 6,5 (Miloš Stanković 6,5), Stefanović 6.

RADNIK: Mirdžić 7, Andjelković 7, Stojkov 6, Tanasković 6,5, Marković 6,5 (V. Stanković -), Ilić 7, Kovačević 6,5 (N. Stanković -), Ahčin 6, Djurdjević 7, Petrović 6,5, Stavrić 7,5.

Igrač utakmice: Milan Stavrić (Radnik)

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: