Sokolovi pregaženi u finalu

Lokalni sport - Ponedeljak 17.06.2013 - 08:23

Ekipa Dorćola, višestruki prvaci države u ragbiju 13, lako su savladali ekipu Sokola iz Vranja u finalu Kupa Srbije sa 68:4.

Ekipa Ekipa "Sokolova" iz Vranja

Ekipa Dorćola je bila izraziti favorit i branilac trofeja. Beograđani su to tokom 80 minuta i pokazali, ali ekipa Sokola uprkos ubedljivom porazu nije ostavila bled utisak.

Pogotovo se to odnosi na prvo poluvreme tokom kog je lako moglo da se desi da povedu. Tokom cele utakmice nisu bežali od otvorene borbe, čak i u trenucima kada su se dugo branili i teritorijalno loše stajali.

Prvi esej postignut u 14. minutu, ali u međuvremenu je bilo šansi na obe strane. Dorćol je imao nekoliko izglednih šansi, ali su Vranjanci uvek nekako uspevali da zaustave favorita u poslednjim trenucima.

Posle jedne kazne na sredini terena i dobrog šuta kojim je osvojen prostor, Soko je došao do same esej linije Beograđana, ali je brzopleto propustio priliku da poentira.
 
U  14. minutu, Dorćol je poveo nakon lepo izgrađene akcije koju je efektno završio Stevan Stevanović. On je varkom tela izbacio iz igre direktnog protivnika i položio za prvo vođstvo.

Dorćol je, kao što je najavljeno, u finalu pružio priliku velikom broju juniora, a jedan od onih koji vredno koristi svaki minut na terenu proveden pored iskusnih i trofejnih igrača je i Milan Čobanović.

Mladi igrač Dorćola sve češće se nalazi na listi strelaca u daomćim seniorskim takmičenjima, a ovoga puta esej je potigao u 19. minutu lepo prateći napad svog tima na desnoj strani.

Vranjanci su lepe reči potvrdili i epizodnu ulogu u finalu izbegli poenima koje je postigao njihov reprezentativac Strahinja Jevtić tri minuta kasnije.

On je uspeo da sačuva loptu i pored tri odbrmabena igrača i da je uz dosta muke položi za smanjenje prednosti Beograđana, ali upozorenje da će morati još jače da se potrude da bi slomili otpor Sokola.

Na isteku pola sata igre lepu akciju Dorćola završio je kapiten na današnjoj utakmici Stefan Nedeljković. U poslednjim trenucima prvog dela igre, Dorćol je postigao još jedan esej.

Najpre je Marko Ćuk uzeo dosta metara, a potom Nikola Vergaš sa pozicije halfbeka započeo nezaustavljivi prodor po desnoj strani. Četiri gola, od kojih je poslednji u prvom poluvremenu bio izrazito efektan postigao je Nedeljković.

U nastavku, nažalost, Soko nije uspeo da parira razigranim braniocima pehara, pa je odbrana Vranjanaca kapitulirala dvostruko više puta nego u prvom delu.

Otežavajuća okolnost osim malog poseda lopte bio je i brz gubitak poseda, pa je Dorćol lako dolazio u prilike da organizuje dobre napade, a nereteko i koristi automatski i lošiju postavku u odbrani Sokola.

Stevanović je prvi probio odbranu Vranjanaca u četrvtom minuta nastavka, a Nedeljković pet minuta kasnije posle pravog slaloma kroz protivničku odbranu započeo seriju eseja iz neprekidnih setova.

Potom je drugi esej postigao i Vergaš trkom od gotovo 70 metara. Ovaj niz je u 54. minutu završio Ivan Mitić. Usledilo je zatišje, tokom kog su se očigledno Beograđani pripremali za još jednu seriju, ovoga puta još ubojitiju.

Sve je započeo het-trikom Stevanović, koji je ponovo prošao kroz nekoliko igrača Sokola, a potom mu se pridružio i Nedeljković , koji je nanosio sve više glavobolje Vranjancima.

U 72 .minutu Ćuk dobija loptu iz skrama i izbegavajući protivnike dolazi do samog levog ugla terena gde polaže loptu, pa Nedeljković napokon ne uspeva da doda dva poena, a četiri minuta pre kraja Mihailo Bošković preslikava akciju svog kolege sa desnog krila Vergaša, pa iz dubine svoje polovine prolazi do kraja terena za konačnih 68:4.

Poslednju priliku na utakmici imali su igrači Sokola, ali su se spetljali pred esej linijom.

Pehare finalistima, utešni kapitenu Sokola Stefanu Stojilkoviću i veliki kapitenu novog-starog osvajača Kupa Dorćola Stefanu Nedeljkoviću predao je predsednik Ragbi 13 federacije Srbije Predrag Pantić.

Na kraju su oba tima bila više nego zadovoljna ostvarenim u ovogodišnjem najmasovnijem takmičenju, pa su zasluženo slavlje nastavili dugo posle ceremonije proglašenja pobednika.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: