Sokolovima Kup Srbije!

Lokalni sport - Utorak 30.04.2013 - 09:02

Juniori ragbi kluba 13 Soko pobedili su u Vranju, u finalu juniorskog kupa Srbije, vršnjake iz kluba Dorćol iz Beograda sa 52:30, poluvreme 30:6 i osvojili prestižno takmičenje.

Detalj sa meča Sokolova Detalj sa meča Sokolova

Domaći su silovito krenuli od prvog trenutka i gostima nisu ostavili ni gram nade da će se u Beograd vratiti sa peharom.

Od 2011. godine od kada je u Vranju počeo rad sa mladima, ovaj klub beleži sve bolje rezultate. Jučerašnje četvrto finale u kratkoj istoriji kluba, bio je veliki motiv za mlade Vranjance da po prvi put osvoje pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije.

U predhodna tri navrata, dva puta u Prvenstvu Srbije i jednom u Kupu, igrači Sokola su pognute glave napustili teren. Zato su ovaj put bili silno motivisani i prosto pregazili solidnog rivala.

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da je domaći tim bolji u skoro svim elementima igre.

Ipak, borbeni Dorćolci nisu se predavali i pored visokog vodstva. Čak su pred kraj utakmice, kada su se „sokolovi“ opustili i počeli da slave prvu titulu, znali da ozbiljno zaprete, ali više od časnog poraza nisu mogli.

Dejan Škarić, predsednik, trener i igrač seniorskog sastava RK 13 Soko, prezadovoljan je ostavrenim uspehom.

- U toku cele utakmice bili smo konstantno u vođstvu, čak i sa 25 poena razlike. U 10-tak poslednjih minuta pustili smo i naše mlađe snage jer nam je rezultat to dozvoljavao.

Dorćolci su nam pripretili ali naši dečaci na pravi način utakmicu priveli kraju.

Faza odbrane nam je bila malo lošija u drugom poluvremenu, ali je zato napad ostao na visokom nivou.

Sada se okrećemo prvenstvu Srbije za juniore gde ćemo pokuštati da ostvarimo što bolje rezultate – navodi Škarić.

On kaže da ne želi nikog da ističe jer su svi izgarali na terenu i pružili maksimum.

- Moram da napomenem da su naši najiskusniji igrači Slavko Marković i Đorđe Stošić igrali povređeni, ali želja za pobedom i interes kluba je bio jači od njihovih nevolja – ističe Škarić.

U međuvremenu i seniosrki tim Sokolova odigrao je kup utakmicu sa ekipom Cara Lazara iz Kruševca i ostvario visoku pobedu, rezulatom 52-30 (30-24).

Ovom pobedom seniori su se plasirali u četvrtinu finala Kupa Srbije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: