Sve popularnija Mini maksi liga

Lokalni sport - Utorak 05.02.2013 - 09:43

Mini maksi liga je danas jedno od najpopularnijih festivalskih sportskih takmičenja u malom fudbalu, za mlađe kategorije, koje se od 2006. godine održava širom Srbije.

KMF Vranje u minimaksiligi KMF Vranje u minimaksiligi

Takmičenje MMFL  se  u ovoj, dvanaestoj po redu sezoni održava istovremeno u dvadesetak gradova Srbije, među kojima je i Vranje, sa  preko 10.000 učesnika iz preko 600 timova.

U Vranju, u balonu “Prestiž”, liga je počela početkom decembra 2012. godine i do prošlog vikenda bila je revijalnog karaktera.
 
Dragan Mladenović, trener najmlađih uzrastnih kategorija u KMF Vranje, jedan od najboljih mlađih trener u radu sa decom, navodi primarni cilj ovog prestižnog takmičenja.

- Primarni cilj Mini maksi lige je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport.

Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su istovremeno, i od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti – kaže Mladenović.

U revijalnim utakmicama, u nedelju 3. februara, ekipa KMF Vranje II, 2002. godište, savladala je vršnjakae iz OF K Vranje, rezultatom 2:0, a ekipa Vranjske Banje, 2001/2002. godište ekipu vršnjaka Vidovdan iz Preševa, rezultatom 10:1.

Za ekipu KMF Vranje su nastupili: Danilo Milošević, Miljan Stojković, Luka Stanković, Bogdan Atanasović, Lazar Tasić, Aleksandar Stanojković, Đorđe KOstić, Nikola Veličković i Dušan Aritonović.

Za ekipu OFK Vranje II, nastupili su: Danijel Stošić, David Jović, Vukašin Marković, David Ristić, Nikola Pešić, Aleksandar Arsić, Marko Grobelnik, Luka Stošić, Aleksandar Stamenković.

Za ekipu Vranjske Banje nastupili su: Filip Tasić, Nemanja Tasić, Mihajlo Stamenković, Lazar Ristić, Danijel Stanojković, Veljko Ristić, Petar Kostić, Aleksandar Cvetković, Veljko Tasić, Donald Eminović, Nikola Georgijev.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: