Talenata ima, nedostaje rad

Lokalni sport - Nedelja 10.06.2012 - 09:24

Proslavljeni vranjski fudbaler kaže da moderni fudbal ne traži talente, nego uporan i organizovan rad.

Stošić Stošić

 Vlada Stošić (46), koji je u dresu Crvene Zvezde 1991. godine u Bariju protiv ekipe Marseja osvojio Kup šampiona, a kasnije u Tokiju, protiv čileanske ekipe Kolo Kolo i Svetski kup, fudbalska je legenda koja je svojevremeno ponikla u mlađim kategorijama Dinama iz Vranja.

 
U Španiji je poznat kao „lovac“ na talente, a popularni Cincar smatra da ih u Srbiji, itekako, ima.
 
- Nije isto kada smo mi igrali i sada kada su zahtevi modernog fudbala drugačiji. Tvrdim da talenata ima u Srbiji, trebalo bi napraviti organizaciju, postaviti ljude koji će po Srbiji i regionu pronalaziti dečake. 
 
Osnovno danas u fudbalu je brzina, fizička izdržljivost, a najmanje talenat. Deci treba pronaći mesto u timu, selektirati ih sve dok se ne stvori kvalitetna baza igrača sa kojom će se kontinuirano raditi, po evropskim standardima i iz te baze izvući što više prvotimaca – navodi Stošić.
 
Takva su iskustva iz Sevilje, iz fudbalske Španije.
 
- U Sevilji, ljudi koji vole klub, uz određenu materijalnu nadoknadu, stalno na terenu, pronalaze i dovode dečake. Sakupi se godišnje po 300 njih, vrše se selekcije, stvara se baza najkvalitetnijih dečaka sa karakteristikama koje traži današnji fudbal. 
 
Ostala deca treniraju, prate se, ko se nametne prebacuje se u bazu. To se radi do uzrasta kada se po svim parametrima zna kolike su mogućnosti svakog pojedinca – tvrdi Stošić.
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: