Tasić: Dinamu potrebni mlađi kadrovi

Lokalni sport - Četvrtak 28.06.2012 - 13:38

Davor Tasić, šef stručnog štaba FK Dinamo, o trenutnom stanju u mlađim kategorijama ima svoje mišljenje.

Tasić Tasić

- Lično, ne želim da se mešam, ali pristalica sam mlađih trenera, obrazovanih, sa određenim licencama. Moja želja je da u klub dođe Dragan Mladenović Daci, da se vrati Aleksandar Antić, da dođe Marko Jovanović Žuća...

Sve su to mladi treneri sa potrebnim stručnim kvalifikacijama. Moj cilj je i harmoničan odnos između prvog tima i mlađih selekcija, a ne kao do sada odvajanje i sektaštvo koje šteti Dinamu – kaže Tasić.

On smatra da pojedinci iz omladinskog pogona, koji radi na Gradskom stadionu, pokušavaju da te selekcije izdignu iznad pšrvog tima, kao nešto što jedino vredi, što je besmislica.

- Ako je omladinski pogon toliko dobar gde su gotovi igrači koji treba da pređu u prvi tim. Stvara se fama o kvalitetu omladinaca, pojedinci smatraju da je stasala ekstra generacija za Kvalitetnu ligu što nije tačno.

Igrali bi jednu sezonu i služili bi za rezultatsko potcenjavanje od strane renomiranijih ekipa. Nekome je bilo, itekako, bitno da da podigne atmosferu oko omladinaca i predstavi ih kao glavne favorite za prvo mesto.

Sve je to „pročitano“ na vreme. Uprava je obezbedila fer uslove za igru u Nišu, protiv Sinđelića i Car Konstantina, ali usledili su neuspesi, ustvari videla se prava snaga ekipe. Bez obzira na to, tim momcima treba čestitati osvojeno drugo mesto – smatra Tasić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: