Trener Milice Mandić poreklom Vranjanac

Lokalni sport - Nedelja 13.01.2013 - 14:19

Vranjanci i Poljančani mogu da se ponose jer je Dragan Gale Jović, trener Milice Mandić, olimpijskog šampiona iz Londona u tekvondu i sada evropskog, poreklom iz Poljanice.

Jović Jović

Ponos je s tim veći što je Jović proglašen za najboljeg trenera u Srbiji u 2012. godini.

Njegov otac Novica Jović iz sela Stance, iz familije Cupaci, sa suprugom rodom iz Vlasa iz familje Jusufci, otišao je u Beograd, trbuhom za kruhom, početkom 60-tih godina prošlog veka.

Njihov sin Dragan rođen je u Beogradu. U rodnom selu bio je poslednji put 1998. godine kada mu je umro stric.

O Draganu Galetu Joviću, o kakvom se treneru i čoveku radi, govori činjenica da se pre šest godina odlučio na nesvakidašnji potez kako bi pomogao Milici Mandić, ali i ostalim srpskim tekvondistima.

Pre šest godina prodao je stan i podigao kredit kako bi plaćao podstanarski život ne bi li pomogao razvoj tekvonda u našoj zemlji.

 

- Mislim da su mnogi čuli za našu klupsku priču, za moju životnu priču. Naši mladi takmičari su osvajali medalje, ali ni jednu veliku.

 

Dolazili smo im na korak, ali iako smo imali dobar program nismo imali ni najelementarniji uslov da ih sprovedemo – salu za treninge.

 

Da čovek može da napreduje mora sebi da obezbedi uslove. Prodao sam stan bez razmišljanja jer sam verovao da Srbija ima sjajnu decu i veliku perspektivu u tekvondu.

 

Od pre šest godina živim kao podstanar, a morao sam i da se zadužim u banci kako bih finansirao ovaj sport – izjavio je Jović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: