Vranjanci osvojili srebro u Splitu

Lokalni sport - Ponedeljak 29.08.2016 - 10:08

Na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu, ekipa mladih basketaša iz Vranja osvojila je srebrnu medalju.

Basketaši iz Vranja sa medaljama; Foto: SIM Basketaši iz Vranja sa medaljama; Foto: SIM

Na splitskoj rivi su uz spektakularan vatromet i dodelu medalja zatvorene 20. Sportske igre mladih.

Više od 600 učesnika međunarodnog finala SIM-a, pobednika državnih finala u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, okupilo se u petak, 26. avgusta u najlepšem delu Splita na završnoj ceremoniji najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.

U pratnji trenera i koordinatora, najuspešniji mali sportisti s nestrpljenjem su iščekivali izlazak na binu i svečanu dodelu medalja.

Desetominutni vatromet u kojem su uživali svi posetioci rive bio je uvertira pred ceremoniju paljenja olimpijske baklje i dodelu odličja.

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je sjajne male sportiste, predstavnike brojnih institucija i kompanija koje su i ove godine podržale Igre i rekao da ga raduje što je SIM već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu.

- Oni se druže, uče fer pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija – rekao je Marić.

U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmičilo oko 50.000 dece, a takmičenje je počelo spektakularnim otvaranjem u Vranju.

Ove godine deca iz Srbije su na međunarodnom finalu SIM-a osvojila 21 medalju u 10 sportova - devet zlatnih, i po šest srebrnih i bronzanih.

Ono po čemu će pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i nezaboravna druženja sa vršnjacima iz regiona u prelepom gradu na obali Jadrana.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: