Vranje bez golmana

Lokalni sport - Sreda 02.01.2013 - 11:55

Stariji ljubitelji fudbala u Vranju, koji su pratili FK Dinamo, s pravom se pitaju šta se to danas dešava sa klubom kada je rad sa golmanima u pitanju.

Dinamovi golmani, arhivski snimak Dinamovi golmani, arhivski snimak

Kako to da danas imamo samo dvojicu iz Dinamove škole, Petrovića (20) i  Dimčiča (18), koji osim toga što nagoveštaju talelenat i potencijal za sad ništa drugo ne daju.

U prilog tome, ide činjenica da se trener prvog tima retko, samo kad mora, opredeljuje za Petrovića na golu.

Svojevremeno smo pričali sa golmanskom legendom, Dragutinoim Rakićem, kako se stavraju golmani.

- Nema tu nikakve filozofije, prvo, mora sa njima da radi trener koji je bio cenjen i priznat golman.

Takav trener neće pogrešiti u selekciji dečaka koju savremeni fudbal zahteva, a još manje u radu. Imaće, pored klasičnog šablonskog rada, šta ima pokaže, da ih savetuje.

Iz svoje bogate karijere može puno toga da prenese na mlađe kolege – izjavio je Rakić.

Danas, više Dinamo i Vranje nema golmane, poput Dragutina Rakića, Ljubeta Stamenkovića, Bogeta Stevanovića, Branka Stošića Lafa, Branka Anđelkovića Ćufte...

Danas, Dinamo nema kvaltetne golmane, kao što nema ni kvalitetne fudbalere iz svoje škole. Porazna činjenica da niko ne radi sa golmanima u mlađim seklekcijama.

Sve su to samouci, dok ih ne povuku u prvi tim. A, potom.... ništa – stagniranje se nastavlja. Treniraju međusobno ili sami, učeći kući iz knjiga.

Dinamo ima talente na pretek, koji vremenom napuštaju fudbal ili igraju snagom volje, kako bi kroz iskustvo koje bi stekli nadomestili nedostatke.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: