Vranje dobilo “Nikolić Akademiju”

Lokalni sport - Subota 08.02.2014 - 11:38

U Vranju je otvoren košarkaški klub “Nikolić Akademija” koja će pored muškog sastava imati i ženski što je veliki dobitak za devojčice koje do sada godinama nisu imale mogućnosti da treniraju i igraju utakmice u sportu koji vole.

Klub su otvorili nekadašnji igrači Juga, Srđan i Predrag Nikolić i to se pokazalo kao pun pogodak.

- Preko dvadesetak devojaka, mahom srednjoškolki  svako veče trenira u sali Medicinsko hemijske škole koja je izašla u susret našem klubu.

Ova škola pružila je sve optimalne i korektne uslove za treninge vranjskim košarkašicama i muškom pogonu. Pored ženskog u muškom pogonu trenira preko trideset dečaka svih uzrasnih kategorija.

U planu je da se oni uključe u sistem takmičenja KSS već od Letnje lige u aprilu ove godine – kaže za OK Radio trener Srđan Nikolić.

Ženska ekipa KK“Nikolić“ Akademije“ moraće da sačeka oktobar ove godine da se uključi u takmičenje i ona će igrati Drugu saveznu ligu, i to će biti najveći rang u Vranju u ženskom sportu.

- Pored treninga ženski tim odigrao je i tri prijateljske utakmice.

Pobeđen je BSK Junior iz Bujanovca, Panteri iz Vranja i Radnik iz Surdulice. Jedina teškoće je što u ovom delu Srbije ima malo ženskih timova, pa će vranjski klub svoje protivnike morati da traži u Nišu, Leskovcu i Pirotu gde posoje ženski košarkaški klubovi – navodi trener Predtag Nikolić.

Koliko je muška košarka bila uspešna, ženska je bila u zapećku, nije ni postojala. Prvi koraci ženske košarke u Vranju vezuju se za kasne sedamdesete godine, kada su vranjske devojke trenirale u ženskoj sekciji Košarkaškog kluba „Jug“.

Ali je to bilo kratkog daha. Od tada pa punih 40 godina u Vranju ženska košarka nije postojala.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: