Vranjski maratonci u Beogradu

Lokalni sport - Sreda 30.04.2014 - 10:30

Vranje – Mile Ristić, Ivan Stanković, Goran Jović, Ninoslav Kostić, Danijel Stojković i Miloš Antić, atletičari AK Vranjski maratonci učestvovali su na polumaratonu i maratonu u okviru 27. SuisseGas Beogradskog maratona i zadovoljni su svojim učešćem.

Vranjski maratonci Vranjski maratonci

Svi su trčali maraton, osim Antića koji je trčao polumaraton.

Na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu učestvovao je  rekordan broj od preko 3.650 učesnika iz 50 zemalja.

Održana je i Coca-Cola trka zadovoljstva sa oko 20.000 učesnika koja nije imala takmičarski karakter ali je okupila veliki broj dece, mladih i rekreativaca.

- Maraton je otvorio svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang. Završen je pobedama kenijskih trkača.

U muškoj konkurenciji pobedio je Benard Kipkorir Talam dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Valary Jemeli Ajyabei. U polumaratonu pobedili su Darko Živanović i Olivera Jevtić – kaže za OK Radio Mile Ristić.

Beogradski maraton je ujedno i Prvenstvo Balkana u maratonu i prvenstvo Srbije u polumaratonu.

- Jako sunce, vetar u grudi i usponi učinili su stazu jako teškom  što je bio dodatni izazov za sve takmičare. U maju mesecu  učestvovaćemo na maratonu i polumaratonu u Skoplju, nakon čega slede polumaratoni u Novom Gradu u Bosni i Hercegovani i Plitvicama u Hrvatskoj – ističe  Ristić.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: