Zašto Dinamo dovodi nove igrače?

Lokalni sport - Nedelja 28.07.2013 - 11:49

Uprava Dinama iz Vranja na čelu sa Nebojšom Zupančićem nastavlja da radi onako kako je radila dok je ranije bila u klubu: dovodi nove igrače.

Ilustracija Ilustracija

Prema grubim računicama, preko 120 je za četiri godine prodefilovalo klubom.

Ovde se ne računaju igrači dovedeni u vreme Dejana Ivanovića, koji je klub vodi u prethodnom periodu.

Ivanović je i tvorac izveštaja  Radne grupe za spas Dinama, gde je otkrivena rupa u finasijaskom poslovanju duboka 15 milona dinara.

Kasnije je “zapušena”, verovatno je bio u pitanju koalicioni nesporazum između Antića, tadašnjeg predsednika SS  i Ivanovića, novopostavljenog većnika za sport i omladinu, tada iz DS-a.

Praksa dovođenja igrača sa strane se nastavila, čak i u Niškoj zoni, gde 70 odsto ekipa igra amaterski, a to je tri puta nedeljno igarju međusobno na dva gola i odlaze na utakmicu, a ekipe sačinjavaju igrači u proseku od 16 do 45 godina.

Naravano, pored Dinama ima pet-šest ekipa bolje organizovanih, posebno one koje prati duga sportska i fudbalska tradicija - Vlasina, Sloga, Balkanski, Svrljig…

Ponovo se postavlja pitanje:  zašto dovođenje igrača sa strane u Niškoj zoni, zašto je u poslednjih šest godina kroz Vranje prodefilovalo oko 180 igrača sa strane?

Koliko je to koštalo ( “na ruke”, plata, stan, hrana…)?

Zašto odlaze fudbaleri iz Dinama koji su najbolji u ekipama na strani gde igraju, a ne koštaju tamo puno?

Pomenimo samo neke, koji briljiraju u klubovima na strani, poput Nebojše Stajića u Loznici, Nikole Arsića u Slogi iz Despotovca, Ivice Arsića Mardone i Ivana Stojiljkovića Bakse u Moravcu iz Predejana, Nikole Stojanovića u Radniku iz Surdulice, Miloša Kostića u Radničkom iz Pirota…
Na kraju, uz svo uvažavanje trenera Ivana Jovanovića iz Niša, da li je pamertnije  bilo u ovoj sveopštoj besparici postaviti na klupu iskusnog trenera iz Vranja, Radeta Aleksića, ujedno i radnika Sportskog saveza?

Dinamo će sigurno, ako ne dođe do svađe sa sudijskom orgnizacijom, osvojiti prvo mesto i vratiće se u Srpsku ligu grupa “Istok”.

A, onda ”Jovo nanovo”, dovođenje novioh igrač za tu ligu… barem desetak…

Koliko će to košta i ko plaća?

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: