Agonija srpskog olimpijca, pet sati je uzaludno čekao: Psihički sam iscrpljen

Nacionalni sport - Nedelja 06.02.2022 - 16:07

Trka muškog spusta u alpskom skijanju bila je zakazana nedelju za 4.00 po našem vremenu. Ipak, usled loših vremenskih uslova, a prvenstveno zbog jakog vetra na stazi, ova trka biće održana u ponedeljak od 5.00.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE

Marko Vukićević na ovaj način nije imao mogućnost da debituje na ovim Zimskim olimpijskim igrama, već će to uraditi sutra, a dugo se spremao za ovo posle operacija i duge pauze.

Rano jutros takmičari u alpskom skijanju trebalo je da otvore takmičenja u alpskom skijanju, a prva disciplina po rasporedu bio je spust u muškoj konkurenciji. Naš skijaš Marko Vukićević bio je prijavljen za ovu trku i, prema startnoj listi koja je najavljena, bilo je planirano da nastupi sa startnim brojem 33.

„Danas je na žalost trajalo dugo dok su doneli odluku, što znaci da smo mi takmičari od 6 ujutru odradili ogled staze, zagrevanje, i posle jos dodatnih 5 sati čekali na startu spusta. To svakog takmičara umori, pogotovo psihički, jer si stalno u niskom startu kad će trka da krene i samo to nam je u mislima. Danas moram dobro da odmorim i da se strpljivo spremim za sutra.“, prenosi nova.rs,

Organizatori su se maksimalno potrudili da pripreme stazu za olimpijska nadmetanja, međutim jak vetar koji je i prethodnih dana pravio problem takmičarima tokom zvaničnih treninga, nije dozvolio da se današnja trka održi. Start trke je planiran za 4.00 rano jutros, ali je sudijski žiri neposredno pred početak trke doneo odluku da se start odloži za dva sata. Međutim, obzirom da se vetar nije smirivao, trka je nakon nekog vremena ponovo pomerena za još sat vremena, odnosno za 7.00 časova.

Konačno, nakon procene stanja i vremenskih uslova na stazi, sudijski žiri je procenio da bi u ovakvim okolnostima bila ugrožena bezbednost učesnika, pa je doneta konačna odluka da se trka spusta odloži. U međuvremenu je doneta odluka da se trka održi sutra (ponedeljak, 7. februar 2022.) ujutru sa početkom u 05.00 časova.

Zvanična informacija sa kojom je zvanični žiri izašao pred takmičare glasi: Trka muškog spusta je odložena za neki od narednih dana takmičenja usled trenutne vremenske situacije koja se prvenstveno odnosi na udare vetra i usled nepovoljne vremenske prognoze za naredne sate-

Treba naglasiti da su na pojedinim deonicama staze udari vetra bili izuzetno jaki, te da je vetar na oštrim prevojima staze pravio vrtloge koji su mogli da ugroze bezbednost skijaša prilikom terenskih skokova.

nova.rs, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: