AO: Fantastičan žreb za Novaka

Nacionalni sport - Petak 10.01.2014 - 09:16

Trostruki uzastopni šampion na Australijan openu Novak Đoković dobio je fantastičan žreb za prvi Gren slem u 2014. godini.

Novak Đoković i Viktorija Azarenko Novak Đoković i Viktorija Azarenko


Srpski teniser počinje treći put odbranu titule u Melburnu protiv Lukaša Lacka, a do finala neće morati da igra protiv Nadala, Federera, Marija, Del Potra i Conge.

Novak bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da ima reprizu epskog duela protiv Vavrinke od prošle godine, a u polufinalu bi ga čekao Ferer ili Berdih.

-Veoma sam zadovoljan prošlom godinom, posebno krajem. Igrao sam konstantno dobro na Gren slemovima, dobio sam 20-ak mečeva u nizu i to mi sigurno daje dodatno samopouzdanje pred početak ove sezone.

Australijan open je bez dileme moj najuspešniji Gren slem, moj omiljeni Gren slem. Volim da provodim vreme ovde.

Mislim da većina igrača deli to mišljenje- rekao je Novak na ceremoniji na kojoj je prisustvovao sa Viktorijom Azarenkom.

Zanimljivo je da se srpski teniser nikada nije sastajao sa Lukašom Lackom, vršnjakom iz Slovačke koji u Melburn stiže kao 90. na svetu.

Potencijalnu minu poredstavlja četvrto kolo i Ernests Gulbis, ali i pored toga Đoković će sigurno biti presrećan žrebom.

Sa druge strane, Rafael Nadal već u prvom kolu ima izuzetno neugodan duel protiv domaćeg favorita Bernarda Tomića.

U trećoj rundi bi mogao da igra protiv Gaela Monfisa, u četvrtoj protiv Lejtona Hjuita, a u četvrtfinalu protiv Huana Martina del Potra.

U drugoj četvrtini žreba su Rodžer Federer, Endi Mari i Žo-Vilfrid Conga što nam sigurno garantuje nekoliko fantastičnih mečeva.

Od srpskih tenisera šansu da zaigraju u singlu imaju još Bozoljac i Lajović koji su u kvalifikacijama.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: