Arapi nude bogatstvo, Degenek iza Grujića i Boaćija!

Nacionalni sport - Petak 04.01.2019 - 11:04

Na velikom iskušenju našao se defanzivac Crvene zvezde posle samo šest meseci provedenih na stadionu "Rajko Mitić".

Na velikom iskušenju FOTO:EPA/Nigel Roddis Na velikom iskušenju FOTO:EPA/Nigel Roddis
Ako je neko za kratko vreme uvideo koliko dobrih stvari može da donese za karijeru igranje u Crvenoj zvezdi, onda je to štoper aktuelnog šampiona Srbije Miloš Degenek.
 
Reprezentativac Australije stigao je prošlog leta na "Marakanu" u transferu "teškom" 200.000 evra, a već nakon šest meseci mogao bi da donese Zvezdi 18 puta veću zaradu i da obezbedi naslednike.
 
Dobro je poznato da za Miloša Degeneka postoji interesovanje iz Saudijske Arabije i Kine, kao i da se radi o klubovima Al Hilan i Šangaj Šenhua.
 
Pošto Zvezdin prvotimac u ugovoru ima otkupnu klauzulu u iznosu od 3.000.000 evra, crveno-beli su u obavezi da mu omoguće selidbu u klub koji ponudi pomenutu cifru. To što su trenutno dva kluba u igri pogoduje Crvenoj zvezdi, spekuliše se da Al Hilal nudi 3.600.000 evra, a da je Šangaj podigao ulog na 4.000.000 evra.
 
Koja god suma da legne na račun lidera Super lige, Miloš Degenek bi bio treća najbolja prodaja Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku jer su crveno-beli u prethodnim sezonama Marka Grujića prodali Liverpulu za 7.000.000 evra, a Ričmonda Boaćija Đangsu Suningu za 5.500.000 evra.
 
Sa tako jakim izlaznim transferom crveno-beli bi zatvorili finansijsku konstrukciju do kraja sezone, a šta tek reći za ono što bi Miloš Degenek dobio ukoliko bi prihvatio ponudu Al Hilala.
 
Nema zvanične informacije, ali se spekuliše da lider saudijske Pro lige nudi reprezentativcu Australije godišnju platu koja se kreće između 1.5 i 2 miliona evra! Poređenja radi, Miloš Degenek u Zvezdi ima 350.000 evra po sezoni.
 
Na jednoj strani je zarada koju ne možete ignorisati, sa druge želja da se sa Zvezdom završi sezona i osvoji barem jedan trofej.
 
Moguće je da će konačna odluka po pitanju transfera Miloša Degeneka pasti tek nakon Azijskog kupa koji počinje u subotu, a na kojem će štoper Crvene zvezde i reprezentacije Australije moći dodatno da podigne sebi cenu u slučaju dobrih igara.
 
Reprezentacija Australije nalazi se u Grupi B sa Sirijom, Palestinom i Jordanom.
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: