ASL: Pobeda Zvezde u Jezeru

Nacionalni sport - Četvrtak 16.05.2013 - 11:01

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Radnički u Kragujevcu sa 72:66 u 11. kolu Agroživ Superlige Srbije i tako su zabeležili osmi trijumf, uz tri poraza.

ASL: Pobeda Zvezde u Jezeru ASL: Pobeda Zvezde u Jezeru

Radnički sada ima skor 5-6 i trenutno je veoma daleko od plasmana u ABA ligu.

Crveno-beli su sa Nelsonom na čelu stvorili deset poena viška u trećoj deonici, ali Radnički se vratio i igrala se uzbudljiva završnica. Iako su domaći prišli na -2, Savović i Rakočević sa penala su osigurali pobedu Zvezdi.

Najbolji kod pobednika bio je Demarkus Nelson sa 20 poena (8-9 iz igre), 5 skokova i 3 asistencije, Raško Katić imao je 16 poena (7-12 iz igre, 6sk), Igor Rakočević 12 (3-10 iz igre, 6sk. i 4ast), a Bojan Subotić 11 poena (4-7 iz igre, 5sk).

Uroš Nikolić predvodio je Radnički sa 17 poena (7-8 iz igre) i 7 skokova, Aleksandar Ćapin ubacio je 13 poena (4-9 iz igre, 4ast), Teriko Vajt 11 (4-9 iz igre, 6sk), a Miloš Borisov 10 poena (2-12 iz igre).

U sledećem kolu Crvena zvezda dočekuje Mega Vizuru, a Radnički gostuje u Novom Sadu Vojvodini, direktnom konkurentu za plasman na Jadran.

Tok meča:

Atmosfera u „Jezeru“ nije bila uzavrela kao inače, a Zvezda je bolje počela meč i posle trojke Simonovića vodila je sa 9:3. Ipak, crveno-beli su promašili prva četiri bacanja, pa su domaći brzo uhvatili priključak (9:8).

Uz Subotićevih sedam poena Zvezda je vodila sa 14:10, ali na drugoj strani Radnički je došao do poena iz polukontre, pre svih Vajt, a Ćapin je kompletirao seriju 8-0 – 18:14 posle deset minuta igre.

U prvoj četvrtini Kragujevčani su imali šest skokova više od rivala (10-4), što je umnogome doprinelo vođstvu domaćih. Igralo se u serijama, početkom druge deonice Zvezda je predvođena Nelsonom i Rakočevićem odgovorila serijom 8-0 i povela je sa 22:18.

Sada je red bio na Radnički, Borisov i Nikolić vratili su Radnički u igru, a posle pogotka Vajta bilo je 28:24 za domaće.

Nijedna ekipa nije uspevala ozbiljnije da se odlepi, a Zvezda je bila očajna sa linije slobodnih bacanja – pogodila je samo tri od 11 pokušaja, čime je ’nadmašila’ i očajni CSKA iz meča sa Olimpijakosom (3-10).

Međutim, crveno-beli su bili precizni u šutu za za tri, pre svih Nelson, koji je ’eksplodirao’ u finišu poluvremena – ubacio je dve trojke u nizu, a onda je pogodio koš posle prodora uz faul i Zvezda je na poluvremenu vodila 36:33.

Kragujevčani su u nastavku bili nesigurni sa penala, a na drugoj strani razigrao se Karić – ubacio je osam poena u nizu, bio je prisutan u skoku, a imao je i jednu inteligentnu asistenciju.

Najviše zahvaljujući njemu, crveno-beli su čuvali prednost između pet i sedam poena razlike, a posle pogotka Nelsona od tablu Zvezda je povela 53:44.

Plej Zvezde igrao je izvanredno, pogodio je trojku u narednom napadu i crveno-beli su prvi put na meču stvorili dvocifrenu prednost (56:46), a tu razliku zadržali su do kraja trećeg perioda – 59:49.

Radnički je na početku poslednje četvrtine zaigrao mnogo čvršće u odbrani, Zvezda jeste imala nekoliko skokova u napadu, ali nikako nije uspevala da nađe put do koša. Sa druge strane, Mijatović je pogodio trojku, ali domaći su propustili nekoliko dobrih prilika da se potpuno rezultatski vrate u meč.

Ćapin je bio siguran sa penala i Radnički je prišao na minus pet (59:54) na pet minuta do kraja, a trener Zvezde Radonjić zatražio je tajm aut. Tek tada gosti daju prvi poen u poslednjoj deonici – Nelsonovo polaganje za 61:54.

Košem Subotića uz faul Zvezda je otišla na +8 i tako je odbila nalet Kragujevčana, a posle koša Katića na nešto manje od tri minuta do kraja gosti su poveli 66:57.

Činilo se da su crveno-beli već rešili pitanje pobednika, ali Vajt i Nikolić serijom 5-0 čine završnicu neizvesnom. Međutim, Rakočević je u narednom napadu pogodio sa distance za 68:62, a posle dobre odbrana Zvezde i potrošenog napada ’crveno-belih’ ostalo je 57 sekundi do kraja.

Kragujevčani su pogrešili već pri izvođenju auta, ali Zvezda još jednom nije ni šutnula na koš. Potom je Sinovec zakucao i na tridesetak sekundi do kraja Zvezda je vodila 68:64. Rakočević je izgubio loptu na centru, Ćapin je pogodio u kontri, pa je na 24 sekunde do kraja bilo 68:66.

Na 22 sekunde do kraja Savović je pogodio oba penala – 70:66. Ćapin je prošao do koša i želeo je da vrati loptu na šut za tri poena, ali je lopta završila u Nelsonovim rukama. Rakočević je zatim fauliran na 13 sekundi do kraja, pogodio je oba puta i meč je bio rešen - 72:66.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: