ASL: Radnički ostaje bez ABA lige?

Nacionalni sport - Četvrtak 16.05.2013 - 12:13

U sredu je odigrano kompletno 11. kolo Agroživ Superlige Srbije, posle kojeg su šanse Radničkog da sledeće sezone igra ABA ligu svedene gotovo na minimum.

ASL: Radnički ostaje bez ABA lige? ASL: Radnički ostaje bez ABA lige?

Crvena zvezda je u derbiju kola pobedila Kragujevčane sa 72:66 u „Jezeru“, pa je Radničkom u poslednja tri kola potrebno pravo čudo.

Radnički sada ima skor od pet pobeda i šest poraza, odnosno dva trijumfa manje od Vojvodine, koja drži četvrto mesto koje vodi u regionalno takmičenje ove sezone.

Već u sledećem kolu biće viđen okršaj Vojvodine i Radničkog u Novom Sadu, koji bi mogao da odluči ko će igrati u ABA lige naredne sezone. Pošto su izabranici Miroslava Nikolića na svom terenu u prvom delu sezone poraženi sa 15 razlike, sada im je potreban trijumf od bar plus 16 da bi imali šanse u slučaju da na kraju sezone bude odlučivao međusobni skor. Takođe, potrebno im je da slave i u preostala dva meča, ali i da Novosađani izgube bar još jedan da bi mogli da računaju na igranje na Jadranu i sledeće sezone.

Treba napomenuti da posle subotnjeg duela, Vojvodina igra sa Mega Vizurom u Zemunu i Crvenom zvezdom u Novom Sadu. Kragujevčane očekuje prvo meč sa Slobodom u Kragujevcu, a potom gostovanje Partizanu.

Najubedljiviji trijumf 11. kola ostvario je Partizan, koji je sa 102:54 bio bolji od Slobode. Mega Vizura je, takođe, bila ubedljiva, pošto je sa 90:68 pobedila Metalac na svom terenu i tako i zvanično obezbedila plasman u ABA ligu sledeće sezone. U jedinom preostalom meču, Vojvodina je slavila u Nišu protiv Konstantina sa 86:69.

Agroživ Superliga Srbije, 11. kolo
Mega Vizura – Metalac 90:68
Radnički – Crvena zvezda 66:72
Konstantin – Vojvodina 69:86
Partizan – Sloboda 102:54

Tabela: Partizan 9/2, Mega Vizura 9/2, Crvena zvezda 8/3, Vojvodina 7/4, Radnički 5/6, Metalac 3/8, Sloboda 2/9, Konstantin 1/10.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: