Basketaši Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

Nacionalni sport - Ponedeljak 26.07.2021 - 10:48

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 obezbedila je direktan plasman u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je pobedila Letoniju sa 22:16.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Heroj utakmice bio je Dejan Majstorović, koji je ubacio 11 poena, uključujući i dve trojke kojima je duel okončan. Takođe, u veom važnom središnjem delu meča, ubacio je dva penala i još jedan šut iz vrlo teške pozicije.
 
Vodila je tada Srbija sa 13:11, usledilo je nekoliko grešaka i Letonci su se vratili na 13:13 na četiri minuta do kraja.
 
Letonci su prvi ispunili bonus, Srbija je dvaput došla do penala i stvorila +3 nakon što je Ratkov pogodio jedno od dva bacanja za 18:15.
 
Usledila je vruća ruka Majstorovića i šesta pobeda Srbije iz isto toliko utakmica. Dušan Domović Bulut dodao je 5 poena, a Ratkov i Vasić po 3.
 
S druge strane, Letonci su doživeli drugi poraz i visi im direktan plasman u polufinale. Nauris Miezis, trenutno prvi igrač na svetskoj rang listi, dao je 5 poena, a po 5 su ubacili i Karlis Lasmanis i Agnis Čavars.
 
U svom prvom meču dana, Srbija je lako izašla na kraj s Japanom.
 
Poslednji meč grupne faze Srbija igra u utorak od 11.00 sa selekcijom Rusije.
 
Polufinala se igraju u sredu – prvo od 10.30, a drugo od 11.40.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: