Bautista Agut preznojio Đokovića u finišu

Nacionalni sport - Četvrtak 28.02.2013 - 11:59

Novak Đoković bio je siguran u drugom kolu ATP turnira u Dubaiju protiv Španca Roberta Bautiste Aguta. Srpski teniser slavio je u prvom međusobnom duelu sa 55. igračem sveta sa 6:1, 7:6 (4) posle 90 minuta igre.

Gledaoci koji su stigli na stadion u Dubaiju kako bi odgledali samo poslednji meč današnjeg programa nisu imali previše prilike za uživanje u uvodnom setu, ali im se borbeni Španac odužio u drugom delu igre.

Najbolji teniser planete je već posle 22 minutaodradio pola posla, pošto je dozvolio Špancu samo da osvoji utešni gem u prvom setu.Olako je Đoković poveo sa 4:0 uz dva brejka, a Bautista Agut je uspeo u petom gemu samo da ublaži poraz u prvom setu. Novak je bio nepogrešiv na svoj prvi servis, osvojio je 11 od 12 poena na prvi početni udarac. Odličan je bio i u situacijama za brejk – realizovao je tri od četiri brejk lopte.

Bautista Aguta pružio je mnogo jači otpor u drugom setu i to mu je bilo dovoljno da stigne do taj-brejka. Novak se pomučio u finišu seta posle vođstva od 3:0, kada je dozvolio Špancu brejk pri rezultatu 5:3. Maratonska borba viđena je u 10. gemu. Đoković je imao četiri meč lopte, ali je Bautista Agut uspeo da izjednači na 5:5 posle velikog broja izjednačenja.
Tek posle taj-brejka Novak je mogao da stisne pesnicu u znak slavlja i tako je produžio niz nepobedivosti u 2013. godini na 10 mečeva (uključujući Dejvis kup, ne i Hopman kup).

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće Andreas Sepi. Italijan je u drugom kolu bio bolji od Čeha Lukaša Rosola sa 6:4, 7:6 (4).

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: