Braća Brajan: Ilija, Nenade, skidamo kapu

Nacionalni sport - Nedelja 07.04.2013 - 12:14

Najbolji teniski par sveta izjavio posle spektakularnog duela u četvrfinalu Dejvis kupa da mogu samo da čestitaju srpskom timu da prikazanoj igri.

Braća Brajan, Bob i Majk, bili su najveće uzdanice američkog tima uoči četvrtfinalnog meča Dejvis kupa protiv Srbije u Bojsiju. Ipak, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac bacili su ih na kolena u igri parova posle maratonskog duela u pet setova.

"Jedino što možemo je da srpskim momcima skinemo kapu iz poštovanja. Zaista su odigrali ceo meč veoma dobro. Nisu nam dali mnogo prilika, naročito u petom setu. Odservirali su nam čak 36 asova, što je samo jedan segment u čemu su nas nadigrali. Svesni smo i da smo posle ovog poraza razočarali i umanjili šanse našeg tima za pobedu", rekao je Bob Brajan.

On je dodao da je bilo veliko zadovoljstvo igrati neizvestan duel.

"Zaista sam uživao na terenu. Mrzim kada se nalazim na drugoj, poraženoj strani, ali ti momci su zaista bili bolji", dodao je američki teniser.

On se posebno zahvalio publici na velikoj podršci tokom celog meča, ali i selektoru Džimu Kurijeru koji ih je hrabrio i bordio gotovo četiri i po sata.

Bogdan Obradović iznenadio je protivnike odlukom da u dublu nastupaju Zimonjić i Bozoljac, ali se ispostvilo da je to bila dobitna kombinacija.

"Dosta smo razgovarali, analizirali, kako naći pravog partnera za Nenada, jer je do sada uvek dobijao umornog singl igrača sa kojim ne igra na turu. Bilo je teško napraviti kombinaciju za Zimonjića, ali ovog puta smo išli na kartu da se poštede Novak i Viktor. Ilija poslednjih meseci ozbiljno trenira, ima sjajan tim koji radi sa njim, a sa druge strane Nenad je već sa sedam različitih partnera pobeđivao braću Brajan i znao je šta treba da se radi", rekao je Obradović, dodavši da je Zimonjić sigurno prikazao najbolju partiju za nacionalni tim.

Selektor Srbije ističe da je njegov tim napravio veliki korak osvajanjem boda u dublu, ali kaže da euforije nema i da su svi usresređeni na odlučujuće singlove.

"Vodimo sa 2:1 i u odlučujuće mečeve ulazimo bez euforije. Ima pritiska, ali sigurno da je veći kod Amerikanaca, oni gube, a prvi meč igra Novak Đoković, najbolji igrač sveta, sa vetrom u leđa koji je dobio od Bozoljca i Zimonjića", izjavio je Obradović.

Njegov kolega Džim Kurijer kaže da su u ekipi SAD svesni da se nalaze u teškom položaju, ali da to ne znači da je i kraj.

"Već u četvrtak znali smo da nas očekuje pet teških mečeva. I posle prvog dana takmičenja plan je bio da se u nedelju, bez obzira na rezultat, ide na dve pobede. Ni sada se ništa nije promenilo. Nemamo rezultat koji je većina verovatno očekivala i na koji smo navikli, ali znamo gde smo i šta moramo da uradimo. Misija se nije promenila - izađi na teren i na semaforu ispiši pobedu", "plastično" je objasnio Kurijer.

Poslednjeg dana takmičenja u Bojsiju, od 20 časova po srednjeevropskom vremenu, na teren će prvo izaći Novak Đoković i Sem Kveri, a nakon njih Viktor Troicki i Džon Izner.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: