Čović za B92: Bojić treba da ode

Nacionalni sport - Četvrtak 09.05.2013 - 11:19

Predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je da bi komesar Agroživ Superlige Srbije Predrag Bojić trebalo da napusti tu funkciju.

Čović za B92: Bojić treba da ode Čović za B92: Bojić treba da ode

Čović je, takođe, ristakao da se Bojić dodvorava Partizanu, ali i prozvao potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije Dejana Tomaševića zbog toga što je finalni meč Juniorske lige Srbije, između Zvezde i Partizana, registrovan službenim rezultatom posle prekida zbog tuče igrača, i titula dodeljena 'crno-belima'.

Čović je u sredu po drugi put ove sezone kažnjen zbog komentara koje je dao na račun suđenja, a u razgovoru za B92 istakao je da pravnih osnova za takve kazne nema.

„Ovo je već treći-četvrti put da Peđa Bojić pravi elementarne prekršaje i donosi nekakva saopštenja kroz koja se dodvorava svojim nalogodavcima iz Partizana. On prvo nema nikakav pravni osnov da kazni bilo koga, a posebno ne čoveka koji ne prima platu iz košarke. Pod dva, on ne razlikuje između Crvene zvezde Telekom i Crvene zvezde. Pod tri, ako neko treba da bude kažnjen i neko treba sam da ode to je gospodin Bojić“, rekao je Čović.

Čović je otkrio i razloge za takvo mišljenje i naglasio da je dosta tortute koja se sprovodi nad srpskom košarkom.

„Razlozi za to su: nije ažurirao promene u Agenciji za privredne registre, nije uredno prijavio Udruženje, nije predao završni račun Udruženja na vreme i predao ga je tek posle isteklog roka, a bez odluka Skupštine, što su veliki zakonski prekršaji. Verovatno će se utvrditi još kada i revizije uđu i pregledaju finansije, jer finansijski plan koji je dat za sezonu 2012/13 potpuno razlikuje od onoga što se tokom nje događalo. Čuo sam se sa Bojićem u toku dana i zamolio sam ga da ne zatrpava naš mejl neregularnim saopštenjima i još neregularnijim odlukama koje ne znaju da napišu po zakonu o upravnom postupku. I to im je sve obrazloženo i ja sam prekinuo svaki kontakt sa čovekom koji ne poštuje ni mene, ni Crvenu zvezdu, ni sav naš trud i rad, a živi u „Kući košarke“, koju znamo kako smo napravili. Dosta je udvaranja Partizanu u smislu rušenja srpske košarke i torture koja se sprovodi nad srpskom košarkom“, naglasio je prvi čovek Zvezde.

Predsednik ’crveno-belih’ osvrnuo se i na odluku Košarkaškog saveza Srbije da se posle prekida finala Juniorske lige Srbije između Zvezde i Partizana titula dodeli ’crno-belima’, pošto je meč registrovan službenim rezultatom.

„To je nastavak bahatosti Dejana Tomaševića. Sačekaćemo predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, koji je upoznat sa celim slučajem i videćemo kako će se on poneti. Njegova bahatost je jer je prekršio sve norme i sva pravila, nije smenio ni da dodeli ni pehar, ni medalje, jer je Zvezda uložila žalbu i u zakonu predviđenom roku dala dopunu žalbe i obrazložila je sa kompletnom analitikom snimka odakle se vide sve“, naglasio je Čović.

U zaključku, Čović je istakao da je očigledno da se u našoj košarci gledaju drugi interesi i da će ’crveno-beli’ zato pravdu potražiti pred nekim višim institucijama.

„Ne mogu više ništa protiv kumovskih veza i uvezane hobotnice koja funkcioniše dugi niz godina u srpskoj košarci i koja je srpsku košarku dovela do velikih problema jer ljudi ne žele da funkcionišu po principu da nešto napravimo od našeg vrlo trofejnog sporta. Tu se gledaju neki drugi interesi i samo neka nastavi tako, mi ćemo imati Predsedništvo sledeće nedelje i na njemu ćemo zauzeti vrlo jasan stav, jer vi ne možete kažnjavati igrače koji vam čine 70 odsto reprezentacije, a oduzimati im na volšeban način ono što njima pripada, a to je mogućnost da dođu to titule. Mislim da su i bolji jer su jedini predstavnik ove zemlje na završnom turniru Evrolige. Tamo gde imamo regularnost nemamo problema, tamo gde se sudaramo sa hobotnicom i kumovskim mrežama, imamo problema. Mogu oni da pišu kakva god hoće saopštenja, ali neka se zapitanju da i nad njima postoje određene druge institucije. Pravnici proučavaju, preispitaćemo da li postoje elementi za krivične prijave po sistemu obmana i falsifikata koje je napravio Tomašević, kao i delegat Prodanović i komesar, koji je bio pod pritiskom“, rekao je Čović.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: