Crvena zvezda: 21 godina od Tokija

Nacionalni sport - Nedelja 09.12.2012 - 13:14

Pre tačno 21 godine Crvena zvezda postala je nezvanični prvak sveta, pošto je u Interkontinentalnom kupu savladala čileanski Kolo Kolo sa 3:0.

Crvena zvezda: 21 godina od Tokija Crvena zvezda: 21 godina od Tokija

Meč se igrao pred 60 hiljada gledalaca u Tokiju, a na tom duelu proslavio se Vladimir Jugović – tada 22-godišnjak postigao je dva gola i proglašen je za igrača utakmice.

Treći pogodak za ’crveno-bele’ dao je Darko Pančev, a Zvezda je od 42. minuta igrala bez isključenog Dejana Savićevića.

Tim iz Ljutice Bogdana je na taj način krunisao sjajnu godinu u kojoj je postao i šampion Evrope pobedom nad Olimpikom iz Marselja posle penala.

U odnosu na taj meč iz Barija, Zvezda je igrala bez petorice prvotimaca - Roberta Prosinečkog, koji je otišao u madridski Real, golmana Stevana Stojanovića, Dragiše Binića, Slobodana Marovića i Refika Šabanadžovića. Ekipu je posle Barija napustio i trener Ljupko Petrović, koji je prešao na klupu Espanjola.

Crvena zvezda: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović; trener Vladica Popović.

 

 

Malo više od dve decenije posle istorijskog uspeha, klub je u dugovima do guše, a ’večiti rival’ Partizan već pet godina superioran je na domaćoj sceni.

 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: