Crveno i crno-beli na evropskoj sceni

Nacionalni sport - Četvrtak 21.10.2021 - 12:23

Fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana igraju u četvrtak uveče mečeve trećeg kola evropskih takmičenja.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
U Ligi Evrope, Crvena Zvezda od 18.45 gostuje Mitilendu u Danskoj.
 
Eventualnom pobedom bili bi jednom nogom u nokaut fazi.
 
Crveno-beli nakon uvodna dva kola nalaze se na prvom mestu sa šest bodova, posle pobeda protiv Brage u Beogradu i Ludogoreca u Razgradu.
 
Dejan Stanković će ponovo imati velikih problema pri sastavljanju tima jer neće moći da računa na trojicu fudbalera.
 
"Idemo bez Pavkova, Kataija i Živkovića, a Dioni ide sa nama, uprkos tome što je iza njega samo jedan trening sa timom obe nedelje. Ne tražimo izgovore i svi momci koji budu izašli na teren pružiće maksimum. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško jer je preko puta nas ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči", rekao je Stanković.
 
Meč Mitjilend – Crvena zvezda na programu je od 18 sati i 45 minuta.
 
Nakon Zvezde nastupa Partizan, koji u sklopu Lige konferencija od 21.00 na svom stadionu dočekuje belgijski Gent.
 
Statistika kaže – Partizan u dosadašnjih osam evropskih duela protiv pet belgijskih klubova nikada nije pobedio.
 
Ima tri remija i pet poraza, ali i posebno veče u Briselu 2010. godine kada je tim sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi izborio plasman u Ligu šampiona.
 
Ove sezone, crno-beli su pobedama protiv Anortozisa na Kipru i Flore u Beogradu sjajno počeli ovogodišnju Ligu konferencija.
 
"Imamo odlučujuću utakmicu, jednu od odlučujućih za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je drektan konkurent za prvu poziciji. Naredne dve utakmice će mnogo toga odlučiti. Spremni smo, motivisani. Zdravstvena situacija je dobra, Jović se opravio, neće biti u konkurenciji, ali trenira. Željno čekamo utakmicu", rekao je Stanojević.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: