CZ: Dug Prosinečkom koči Evropu?

Nacionalni sport - Utorak 07.05.2013 - 19:02

Fudbalski klub Crvena zvezda će bivšem treneru Robertu Prosinečkom morati da isplati 150.000 evra na ime zaostalih plata, prenosi dnevni list “Sport”.

CZ: Dug Prosinečkom koči Evropu? CZ: Dug Prosinečkom koči Evropu?

Hrvatski stručnjak je klupu ‘crveno-belih’ napustio krajem avgusta prošle godine, a od tada njegovi advokati nisu postigli dogovor oko novčane nadoknade.

Slučaj je krajem 2012. predat nadležnom sudu, a nedavno je stigla konačna odluka koja obavezuje klub da Prosinečkom kompletnu sumu isplati do kraja maja ukoliko želi da dobije licencu za takmičenje u Evropi.

Pored obaveza prema bivšem prvom stručnjaku, Crvena zvezda ima spisak potraživanja od 1.5 miliona evra, duguje se fudbalerima Borhi i Evandru te klubu iz Gane odakle je stigao Natanijel Asamoa.

Početna dugovanja od 3.8 miliona evra su znatno umanjena, ali je pred klubom mesec u kojem mora da tu cifru potpuno eliminiše jer je klubu UEFA već izrekla uslovnu kaznu zbog finansijskog poslovanja.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: