Dabović: Zeznula sam stvar; Bruks: Navijači, izvinite!

Nacionalni sport - Nedelja 07.07.2019 - 14:11

Ana sportski priznala da je napravila glupost nesportskom greškom

Nepremostiva prepreka bila je selekcija Španije FOTO: kss.rs Nepremostiva prepreka bila je selekcija Španije FOTO: kss.rs
Košarkašice Srbije nisu uspele da se domognu finala Evropskog prvenstva. Nepremostiva prepreka bila je selekcija Španije, pa su naše devojke ostale bez šanse da pred domaćim navijačima u beogradskoj "Štark areni" pokušaju da ponove uspeh iz 2015. godine kada su se popele na tron Starog kontinenta.
 
Igrala je Ana Dabović sa polomljenom šakom ovaj meč, sve je dala da Srbija upiše pobedu, ali je sportski priznala da je napravila glupost nesportskom greškom.
 
- Moram i ja da vidim šta se tačno desilo. Kada sam napravila faul ona je mene udarila, ja sam joj vratila i zeznula sam stvar. To se videlo odmah, to je promenilo mnogo tok igre. Nisam očekivala faul, svi smo grešili, ali energija je presudila. One su ušle bolje u utakmicu, to je sigurno. Pokazale su više od nas, naša energija nije bila kao obično. Želja je bila tu, ali nismo uradile ono što je trebalo da bismo pobedile ekipu Španije. Treba da naučimo iz nekih grešaka i da osvojimo bronzu.  Nije ovo prvi poraz u našim karijerama, niti prvi u polufinalima, trudićemo se da se iskupimo i da ih ne pravimo u meču za treće mesto. Nisu sudije krive uopšte, one nas jesu „tukle“, a trebalo je da mi to uradimo njima. Postavile su kriterijum i sudije su pustile to, a mi nismo znale na pravi način da odgovorimo. 
 
Kapiten Jelena Bruks je sve što je mogla učinila da vrati Srbiju u meč, pošlo joj je to za rukom u poslednjoj deonici, ali nije se završilo kako je želela. Drhtavim glasom obratila se novinarima u miks zoni. 
 
- Ja moram da se izvinim navijačima, koji su bili sjajni. Ne samo što je ovo bilo polufinale, što je vodilo u finale, nego što je to Španija, to je nešto što godinama traje, žao nam je što im nismo pružili igru kakvu Srbija zna. Stvarno smo imale želju, ali Španija zna kako treba da igra sa nama. Obećavam da ćemo protiv Britanije izaći mirne glave da uzmemo tu bronzu, da ne odemo kući se četvrtim mesto. I na OI smo izgubile od Španije polufinale, pa smo bili najjači kad smo igrali za treće mesto.  Videli smo kako Britanija igra, nezgodne su. To je ekipa koja ne odustaje, ne smemo ni mi da odustanemo, moramo da damo sve od sebe, da opet ostavimo srce na terenu i nadam se da ćemo imati bronzu oko vrata.
 
Jedva je došla do reči Nevena Jovanović pred novinarima, pokušavajući da se izbori sa suzama koje su joj tekle niz lice.
 
- Mislim da nismo igrale na najboljem nivou. Prvo polazim od sebe, žao mi je što nisam pomogla ekipi – jedva je izustila Jovanovićeva. - Nadam se da ćemo skupiti snage i uz ovu divnu publiku, koja nam je vetar u leđa, okačiti bronzu oko vrata i slaviti pred našim narodom. Hvala im što nas podržavaju.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: