Danilović: Prodaja igrača spas

Nacionalni sport - Sreda 30.04.2014 - 13:09

Prvi čovek Partizana Predrag Saša Danilović rekao je da će ukoliko bude potrebno "crno-beli" za dobrobit kluba prodati i celu prvu petorku na kraju sezone.

Predrag Danilović Predrag Danilović

Šampion Srbije poslednjih godina ima velikih finansijskih problema, a dodatan udarac klubu je poraz u polufinalu ABA lige, zbog čega su ’crno-beli’ ostali bez plasmana u Evroligu naredne sezone.

- Da bismo sanirali dugove i vratili potraživanja nekih igrača iz prošlosti jedini spas je prodaja igrača - rekao je Danilović za „Sportski žurnal“.

- Postoji mogućnost da ćemo morati da prodamo neke igrači, ali sad nije vreme da pričamo o tome. Kad se završi sezona razmišljaćemo na tu temu. Uradićemo sve što je neophodno za dobrobit Partizana, ma koliko to bilo bolno. Ako budemo prinuđeni da prodamo celu petorku i to ćemo učiniti da bi Partizan posle 14 berićetnih godina mogao da okrene novi list i postavi temelj za novih 14 godina uspeha. I da smo ušli u finale, pitanje je da li bismo sa svim tim dugovanjima i potraživanjima da odgovorimo uslovima Evrolige - kazao je on.

Partizan bi sledeće godine trebalo da igra u Evrokupu, ali po Danilovićevim rečima postoji mogućnost da "crno-beli" odustanu od toga.

- Ne odričemo se ničega, ali Evrokup je veliki trošak, a mi nismo u situaciji da imamo velike troškove. A posle svih najava pitanje je u kakvoj ćemo situaciji tek da budemo. Imamo velike dugove prema raznim igračima i ljudima koji rade u Partizanu. Iskreno se nadam da ćemo na kraju sezone uspeti veći deo da vratimo. Iskreno mislim da je to jedina šansa da se Partizan sanira kao klub i započne novi ciklus - istakao je Danilović.

Danilović se osvrnuo i na trenutnu situaciju.

- Stvari na prvu lopti izgledaju malo zastrašujuće, jer smo napad navikli da svake godine osvajamo jedan ili dva trofeja. Možda godinu-dve nećemo ništa da osvojimo, ali ćemo da stabilizujemo klub i krenemo ispočetka. Nekome to prejako zvuči, ali ako se malo razmisli drugačije ne može, to je jedino rešenje. Uostalom, i najbolji kompljuter mora da se s vremena na vreme resetuje - istakao je Danilović.

Predsednik Partizana je istakao da šta god da klub odluči, veruje da će dobiti podršku sponzora.

- Mišljenja sam da će sponzori, firme, a bez obzira na neke najave i država, prepoznati važnost sportskih društava Zvezde i Partizana za Beograd i Srbiju, bez obzira na to u kom takmičenju igrali. Iako nijee profitabilno pored toga što mora da u jednom delu kontroliše dotok novca, država pre svega mora da to neguje, jer je to bitno za društvo u celini. Mislim da će za pomoć klubovima doneti prepoznavanje kvalitetnog rada i pravih vrednosti, lepo i pristojno ponašanje, nego vezivanje za zanimljivost Evrokupa ili Evrolige.

Vrlo često mešamo građansku hrabrost sa pameću. A sponzori ne žele da se vezuju za stvari gde se negativno pominju njihove firme. Ako prepoznaju pravi program sa mladim igračima, ubeđen sam da će to da podrže i država i firme koje žele da održe sport u Beogradu - istakao je Danilović.
 

B92, ZURNAL.RS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: