Degenek: Treće mesto u grupi? Idemo na prvo!

Nacionalni sport - Ponedeljak 17.09.2018 - 08:34

Za Miloša Degeneka ne postoji izgubljena bitka. Tako je bilo pred revanš sa Salcburgom, a onda i na samoj Red Bul Areni, kada je na krilima svog snažnog karaktera poveo Crvenu zvezdu ka istorijskom uspehu i plasmanu u Ligu šampiona.

Miloš Degenek: Uvak optimista FOTO: printscreen Miloš Degenek: Uvak optimista FOTO: printscreen
A sada je došlo ono što su svi čekali. Utakmicom sa Napolijem u utorak od 21 čas ekipa Vladana Milojevića započeće takmičenje u elitnom takmičenju. Svi na stadionu Rajko Mitić su dobro upoznati sa kvalitetima ekipe Karla Ančelotija.
 
„Očekujem jednu jako tešku utakmicu, bili su prošle godine drugi u Italiji. Imaju jako dobre ofanzivne igrače, brze, analiziraćemo ih, gledao sam ih već nekoliko puta u Seriji A, mnogo su moćna ekipa. Biće jako teška utakmica, kako nama, tako i njima“, počinje razgovor za MOZZART Sport Miloš Degenek.
 
Optimizam je nešto čime pleni reprezentativac Australije.
 
„Naravno, slušaj, ja da ne verujem u svoju ekipu i nas kao tim i navijače i ovaj klub, ja ne bih bio ovde. Onda bih rekao - samo ćemo da učestvujemo. Ali nije stvar učestvovati, stvar je biti poseban, uraditi nešto specifično, biti specijalan, uraditi nešto što će se pamtiti. Mi ćemo izginuti, kao što uvek kažem, dati sve od sebe i videćemo šta će se desiti. Bog će odlučiti i mi na terenu“.
 
Kako se meč bliži zvezdaška javnost više ne potencira isključivo snagu Napolija, već se govori o otvorenoj borbi sa jakim protivnikom.
 
„Normalno je to. Grupa je kao grupa dobra, biće jake utakmice, ali igra 11 igrača protiv drugih 11. Tu nema neke matematike, i oni su ljudi kao mi, i oni su od mesa. U svemu možeš da im pariraš. Oni možda imaju igrače koji vrede po 50-80 miliona evra, mi možda vredimo mnogo manje. Stvar je u tome kakav si ti čovek, koliko voliš fudbal i ovaj klub, da li si spreman da daš sve za njega i navijače. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat“.
 
Napolitanci igraju raznovrsno u napadu, biće teško odbraniti se od tako brze navale.
„Nezgodno je, oni su svi igrači svetske klase. Insinje, Mertens, Kaljehon, Milik, ako bude igrao, Hamšik... Moramo da budemo pametni, da dobro stojimo, videćemo šta će da bude. U principu, igraš fudbal i moraš da budeš mnogo pametan i odradiš posao kako treba. To što se oni kreću, to je sve OK, ali mi ćemo dobro stajati“.
 
Makar vam ne preti opasnost iz skoka...
 
„Ne mora da znači, što? U reprezentaciji Australije sam igrao sa tim Kejhilom, koji je visok 180 centimetara, a dao je preko 50 golova u reprezentaciji. Od toga 37 glavom. Nema veze da li je neko visok dva metra ili 160 centimetara, moraš da imaš tajming i skok, ako drugi igrač ima bolji skok, uvek ćeš da izgubiš duel“
 
Novajlije su ozbiljno pojačale konkurenciju u timu Vladana Milojevića, a sasvim sigurno i intezitet treninga.
 
„Dobar je trening, dobro se radi, svi dobro rade, konkurencija je velika i to dobro dođe za nas sve. Njima je dobro došlo u utakmici sa Radnikom da se uklope, odigraju lepo, tako i za nas. Hvala navijačima koji su došli u većem broju nego što su bili do sada u prvenstvu. Super je bila utakmica za nas, a i za njih što su postigli golove“.
 
Navijačima Crvene zvezde su naglo skočili apetiti. Uprkos paklenoj konkurenciji u Grupi C, sve više se priča o trećem mestu i plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope.
 
Da li je teće mesto dostižno?
 
„Dostižno je prvo! Svi počinjemo sa nula bodova. Ako nećeš ići na prvo, zašto uopšte igrati?“, pitao je za kraj Degenek i tako napravio najbolju moguću uvertiru za početak elitnog takmičenja.
 
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: