DEJVIS KUP: Hoćemo kao 2010

Nacionalni sport - Petak 05.04.2013 - 09:27

Tenisku reprezentaciju Srbije u petak, subotu i nedelju očekuju teški dueli sa igračima iz Sjedinjenih Američkih Država, ali svi veruju da mogu do pobede, kao i 2010. godine kada smo osvojili Dejvis kup.

Te 2010. najbolji teniseri iz Srbije pobedili su u Beogradu rivale iz SAD posle velike borbe i 3:2 u mečevima. Potom su redom padali Hrvatska, Češka i u finalu Francuska.

Svi u našem timu nadaju se da bi isti scenario mogao da se ponovi i ove godine. Ovaj put sa Amerikancima igramo u četvrtfinalu.

Na teren u Bojsiju prvo će najbolji svetski teniser Novak Đoković i 23. sa ATP liste, Džon Izner (petak, 21.30).

"Nismo mogli da utičemo na to ko će prvi izaći na teren. Bio sam upoznat sa činjenicom da ću igrati protiv Iznera i spremao sam se za to. Biće nezgodno, kao i duel Troickog protiv Kverija. Veliki je ulog u pitanju, četvrfinale Dejvis kupa. Igra se na njihovom terenu, ali 2010. godine smo igrali u Srbiji i nadam se da će sada biti isti rezultat", priželjkuje Đoković.

Ova dva rivala do sada su se sastali tri puta, a naš teniser vodi 2:1 u pobedama.

Đoković u Dejvis kup duele ulazi posle iznenađujućeg poraza od Tomija Hasa u Majamiju. Kaže da mu to, ipak, neće poremetiti koncentraciju.

"Izgubio sam meč u Majamiju od Hasa kojio je igrao dobro, dok sam ja odigrao najgori meč u poslednje tri godine... To je sport, dešavaju se oscilacije. Nažalost, imao sam loš dan, ali pozitivna stvar je da sam imao više vremena da se pripremim za duel sa SAD, družim sa kolegama i prijateljima iz reprezentacije i da donesemo Srbiji pobedu", rekao je Đoković.

Posle najvećeg aduta naše reprezentacije na teren će Viktor Troicki, koji će igrati protiv Sema Kverija.

"Činjenica je da nisam imao rezultate u poslednje vreme, ali osećam se mnogo bolje i sigurnije, sa mnogo više samopouzdanja ulazim u mečeve. Neće biti lako, ali navikao sam se na uslove i teren u Bojsiju", istakao je Viktor.

On je dodao da za nacionalni tim uvek daje više nego kada igra za sebe, pa se nada da će tako biti i ovaj put.

"Dejvis kup je sasvim drugo takmičenje, nije kao kada igrate za sebe. Uglavnom za reprezentaciju dajem više nego što mogu i igrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da ću dati sve od sebe i da će to biti dovoljno".

U subotu će se igrati dubl mečevi, a još nije poznato ko će sa Nenadom Zimonjićem izaći na megdan braći Brajan.

"Dobar je žreb, Novak igra prvi i može da nam donese prednost. Posle toga Viktoru može da bude lakše, da smirenije uđe u meč i eventualno Kveriju napravi pritisak. Moramo da odigramo maksimalno i da se nadamo najboljem. Imam najteži moguć zadatak, da pobedim braću Brajan u dublu. Ne znam s kime ću igrati, ali biće zaista teško. Ipak, ulazimo u meč kao da možemo da pobedimo, jer je takvo takmičenje", kazao je Zimonjić.

Selektor Bogdan Obradović pored pomenutih igrača u timu ima još mladog Filipa Krajinovića. Da li će on dobiti šansu, zavisiće verovatno od učinka Đokovića i Troickog prvog dana.

Mečevi će se igrati u Tako Bel areni u Bojsiju, koja može da primi 12.000 gledalaca.

U narednu rundu takmičenja proći će selekcija koja prva ostvari tri pobede.

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: