Đoković: Finale za vek vekova, trava ukusnija nego ikad

Nacionalni sport - Utorak 16.07.2019 - 13:18

Bilo je zadovoljstvo stvarati istoriju na drevnim terenima Vimbldona i deliti teren ponovo sa legendom našeg sporta – rekao je srpski as

Zauvek će pamtiti finale Vimbldona FOTO: Getty Images Zauvek će pamtiti finale Vimbldona FOTO: Getty Images
Najbolji teniser sveta Novak Đoković poručio da će zauvek pamtiti finale Vimbldona i pobedu nad Švajcarcem Rodžerom Federerom i opisao ga za "meč za vek vekova".
 
Đoković je posle skoro pet sati igre i dve spasene meč lopte pobedio Federera 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6 i 13:12 (7:3) u istorijskom finalu na gren slemu u Londonu.
 
- Bio je to meč za vek vekova. Meč koji ću doživotno pamtiti i prepričavati svojoj deci. Večna zahvalnost Nebesima što su mi dozvolili da budem deo ovakvog spektakla. U ovom meču je svega bilo. Poštovanje Federeru na velikoj borbi", objavio je Đoković na društvenim mrežama.
 
Đoković, u poslednje dve godine osvajač Vimbldona od ukupno svojih pet, kaže da je prethodnih 12 meseci bilo "fascinantno tenisko putovanje".
 
- Vraćanje tenisu od povrede, želja da se dostigne nivo tenisa koji bi mi dozvolio da se takmičim za najveće trofeje u tenisu. Vera u sebe, upornost, posvećenost i velika podrška mojih bližnjih su mi dozvolili da budem ovde danas. Blagosloven sam i veoma sam svestan toga.
 
Đoković ističe da se truditi da i u budućnosti doživi ovako velike uspehe.
 
- Bilo je zadovoljstvo stvarati istoriju na drevnim terenima Vimbldona i deliti teren ponovo sa legendom našeg sporta. Nastaviću da sanjam da budem deo ovako nezaboravnih trenutaka u budućnosti. Uzgred, trava je bila ukusnija nego ikad - zaključio je srpski as.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: