Đoković: Grešio sam, sve je to škola života

Nacionalni sport - Sreda 25.04.2018 - 07:38

Novak Đoković ima veoma jasnu nameru da se vrati pobedama i osvajanju najvećih titula a, posledično tome, cilj je i povratak na vrh ATP liste.

Đoković je trenutno 12. teniser sveta FOTO: AP Đoković je trenutno 12. teniser sveta FOTO: AP
Nakon polugodišnjeg odsustva zbog povrede i kasnije operacije lakta srpski teniser je u procesu potpune rekuperacije i povratka ritma i nivoa igre koji mu je doneo toliko uspeha.
 
Prilika da se napravi korak u tom pravcu jeste i turnir i Barseloni, za koji je dobio posebnu pozivnicu.
 
"Jasno je da moram da budem skroman u iskazivanju onoga što očekujem. Znam da bi svi želeli da vide četvrtfinale između Nadala i mene, ali moram da idem polako. Osvajanje Rolan Garosa 2016. godine je svakako bio najveći uspeh na šljaci, ali trijumfovao sam i u Rimu, Madridu, Monte Karlu... Međutim, tu je momak po imenu Rafael Nadal koji uvek pobeđuje više i koji dominira na ovoj podlozi", kazao je Đoković i dodao da je Masters u Monte Karlu, nedavno okončan, prvi turnir u poslednjih godinu dana koji je odigrao bez bolova.
 
"Prethodnih 15 meseci mi je bilo baš teško. Napravio sam neke greške, vratio sam se prerano jer sam toliko želeo da igram tenis. Ispostavilo se da nisam spreman i da sam samo naštetio sebi. Međutim, to je proces tokom kojeg se uči, škola života", istakao je Đoković koji je od jula prethodne godine odigrao samo devet mečeva.
 
"Radujem se izlasku na teren prilikom kog ne moram da razmišljam o laktu ili nečemu sličnom".
 
Novak Đoković je trenutno 12. teniser sveta, a prvi protivnik na turniru u Barseloni biće mu Slovak Martin Kližan.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: